Vanaf hier kun je de hele wereld zien, recensie

Vanaf hier kun je de hele wereld zien, recensie; Enne Koens; Bronzen Griffel 2022 in de categorie negen tot twaalf jaar

Vanaf hier kun je de hele wereld zien, recensie. Deze jeugdroman over identiteit, familie en diversiteit werd geschreven door Enne Koens en ontving een Bronzen Griffel 2022 in de categorie negen tot twaalf jaar.

Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Vanaf hier kun je de hele wereld zien, recensie; Enne Koens; Bronzen Griffel 2022 in de categorie negen tot twaalf jaar

Vanaf hier kun je de hele wereld zien ontving een Bronzen Griffel 2022 in de categorie negen tot twaalf jaar en vertelt het verhaal over de negenjarige Dena. Op een dag vindt Dena, of Deetje zoals iedereen haar noemt, een brief bij de brievenbus. Postbode Bilal is nergens meer te zien en daarom besluit ze de brief open te maken en te lezen. De brief blijkt afkomstig te zijn van iemand die iemand heel erg mist. Na het lezen van de brief is Deetje vastbesloten deze belangrijke brief te bezorgen aan de juiste persoon. Dat blijkt minder makkelijk dan ze denkt en dus schakelt ze de hulp in van haar slimme vriend Vito en haar buurjongen Kevin. Zonder dat ze het doorheeft, zoekt ze naar die ene missende schakel in haar eigen leven… Overal zijn aanwijzingen, en elk antwoord levert meer vragen op. Uiteindelijk leidt alles naar het mysterie van haar eigen afkomst… Zal Dena alle antwoorden boven tafel weten te krijgen?

 

Conclusie

Op bijzondere wijze wordt je door Dena meegenomen in haar zoektocht. Waar het haar eerst gaat om het vinden van de afzender van de brief en het vinden van de ontvanger, gaat het langzaam over in een andere zoektocht: het vinden van haar identiteit. Ze is zo anders dan haar moeder dat ze wel geadopteerd moet zijn. Als ze het aan haar moeder vraagt ontkent ze dit stellig, maar vertelt verder niks. Het dwingt Dena om verder te gaan met haar zoektocht, er moet toch ergens bewijs te vinden zijn?

In Vanaf hier kun je de hele wereld zien spelen zoveel diverse en belangrijke thema’s… Zo laat het boek je niet alleen zien hoe belangrijk het kennen van je identiteit is, maar ook het grote belang van communicatie en eerlijkheid, vooral naar kinderen. Liefde, vriendschap en gemeenschapszin spelen ook een grote rol in dit bijzondere boek. Vanaf hier kun je de hele wereld zien is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar eigen identiteit.

Mijn beoordeling Vanaf hier kun je de hele wereld zien:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *