Pip en Posy en de enge monsters, recensie

Pip en Posy en het enge monster, recensie; Prentenboek voor peuters van 1-3 jaar geschreven door Axel Scheffler

Pip en Posy en de enge monsters is een prentenboek en werd geschreven door Axel Scheffler. De prentenboeken over Pip en Posy zijn hier thuis altijd een grote hit. Intussen hebben we de meeste verhalen over de goede vriendjes dan ook wel gelezen. Dit verhaal past ook perfect bij thema Halloween.

Pip en Posy en de enge monsters

Op een regenachtige dag verveelt Posy zich stierlijk. Dan bedenkt ze dat ze wat lekkers klaar gaat maken in de keuken. Posy gaat aan de slag en zet alles alvast klaar. Als de cakejes in de oven staan hoort ze ineens wat. Er bonst iets op het raam! Dan ziet Posy een harige hand, van wie is die? Er klinkt gegrom en er wordt op de deur geklopt… Posy wordt nu toch wel bang en ze begint te huilen… maar dan ziet ze ineens wie het is. Pip en Posy spelen monstertje tot de cakejes klaar zijn en gaan dan samen picknicken. Wat een spannende dag!  

Conclusie

Heb je een peuter die van griezelen houdt? Dan is het prentenboek Pip en Posy en de enge monsters absoluut een aanrader! Onze jongste dochter luisterde de eerste keer in spanning naar het verhaal. Wat een eng monster stond daar voor de deur zeg! Totdat ze in de gaten had wie dat monster was.

En dat is precies de kracht van dit prentenboek: Posy is eerst lekker ontspannen in de keuken, vervolgens wordt de spanning opgebouwd en ter afsluiting doen Pip en Posy nog leuke dingen samen zoals cakejes eten tijdens een picknick. Dat maakt dat Pip en Posy en het enge monster niet té eng is voor jonge kinderen, maar juist erg leuk. Ook leuk om tijdens Halloween samen even lekker te griezelen.

Mijn beoordeling Pip en Posy en de enge monsters:

Specificaties:

Auteur: Axel Scheffler | Uitgeverij: Gottmer | 9789025758004 | 29 blz. | Januari 2015

Pip en Posy en de enge monsters is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.