Wat een winter! – kijk- en zoekboek, recensie

Wat een winter!, kijk- en zoekboek voor peuters en kleuters over het seizoen winter

Het kijk- en zoekboek Wat een winter! is perfect voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de winter en graag kijkt naar mooie platen. Dit prentenboek werd gemaakt door Rotraut Susanne Berner. En bekijk ook eens de overige seizoenen!

Wat een winter!

Het prentenboek Wat een winter! is en kijk- en zoekboek wat je meeneemt naar het drukke leven in de stad. Er is van alles te zien! Een vrouw mist de bus, een papegaai is ontsnapt en moet gevangen worden en er zijn allemaal mensen die onderweg zijn naar hun afspraken. Dit allemaal in een winters tafereeltje: kale bomen, het begint te sneeuwen, je ziet de voorbereidingen voor Kerstmis en wie is eigenlijk toch die geheimzinnige motorrijder?

Net als bij de meeste kijk- en zoekboeken wordt op de achterzijde van het boek een aantal zoektips gegeven. Dit zorgt ervoor dat de mensen op de tekeningen een naam krijgen en je nieuwsgierig wordt naar hun verhaal.  

Uren zoet

Net als bij het bekijken van andere zoekboeken waren de kinderen nu ook laaiend enthousiast. Dit keer was dochterlief zelfs net zo enthousiast als haar oudere broer! Ze had al snel een favoriet personage wat ze iedere keer op wilde zoeken. En ondanks dat je de meeste zoekopdrachten op een gegeven moment wel kent, blijf je verrassende dingen in de tekeningen vinden. De tekeningen zijn erg mooi en enorm gedetailleerd, wat natuurlijk kenmerkend is voor een goed zoekboek.  

Seizoenen

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen kenmerken die kinderen al vroeg herkennen. De zoekboeken zijn dan ook erg leuk voor peuters en kleuters om op een speelse manier kennis te maken met de vier seizoenen. Het zal je dan ook niet verrassen dat het kijk- en zoekboek Wat een winter! onderdeel is van een serie kijk- en zoekboeken over de seizoenen. De andere boeken zijn: Het is herfst, Zonnige zomer en Leve de lente!

Mijn beoordeling kijk- en zoekboek Het is winter!:

Specificaties:

Auteur: R.S. Berner | Uitgeverij: Lannoo | 9789020956900 | 16 blz. | Juli 2004

Wat een winter! is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.