Kaatje in de winter, recensie

Kaatje in de winter, recensie; Kinderboek thema winter peuters en kleuters; Liesbet Slegers; Karel en Kaatje peuterlijn Clavis
Kaatje in de winter, recensie. Vind jij het ook zo heerlijk om met de naderende winter voor de deur met je peuter boekjes te lezen over dit bijzondere seizoen? Lees dan samen eens het prentenboek Kaatje in de winter, geschreven door Liesbet Slegers. Het is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. 

Kaatje in de winter

Recensie kaatje in de winter; Peuterlijn door Liesbet SlegersKaatje in de winter maakt deel uit van de Clavis peuterlijn over de kinderen Kaatje en Karel. Prentenboeken zijn ontzettend geschikt om samen met je peuter en kleuter te lezen. Mooie prenten met vaak erg herkenbare plaatjes zorgen ervoor dat je kind de boekjes vaak fantastisch vindt! Kaatje in de winter is zo’n prentenboek. Zeker als je kinderen hebt die, net als de onze, gek zijn op sneeuw! Het is een echte winterdag en daarom trekt Kaatje haar warme kleren aan: een jas, wanten, muts, sjaal en laarzen. Eenmaal buiten ziet ze van alles wat met de winter te maken heeft zoals kale bomen en er komen zo maar wolkjes uit haar mond! Natuurlijk worden ook de vogeltjes gevoerd en als het begint te sneeuwen wordt er samen met papa in de sneeuw gespeeld en een sneeuwpop gemaakt. Na al dat buitenspelen in de kou is het tijd om weer naar binnen te gaan en lekker op te warmen door te eten en te spelen terwijl de open haard gezellig aan staat. 

Conclusie

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Kaatje in de winter is dat het geschreven is in de ik-vorm. Dat maakt een herkenbaar boek voor peuters nóg herkenbaarder en aansprekender. Mijn kinderen houden bijvoorbeeld enorm van sneeuw. Het spelen in de sneeuw, zoals sleeën en sneeuwballen gooien, vinden ze dan ook fantastisch. Heerlijk om samen herinneringen op te halen aan voorgaande winters (we stonden toen bijvoorbeeld op zondagmorgen een keer om 7.00 uur buiten in de sneeuw) en je te verheugen op de winterse tijd die komen gaat. Kaatje in de winter is dan ook een gezellig kinderboek thema winter voor peuters en kleuters vanaf ongeveer twee jaar.Mijn conclusie Kaatje in de winter:
 Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram. 

Lees ook

Een reactie op “Kaatje in de winter, recensie

  1. Pingback: Karel in de lente; Prentenboek voor peuters over de lente; Recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *