Woezel & Pip en de tijdmachine, recensie

Woezel & Pip en de tijdmachine, recensie; Prentenboek om voor te lezen aan je peuter of kleuter. Bedacht en geschreven door Guusje Nederhorst

Woezel & Pip en de tijdmachine is een prentenboek om aan je peuter of kleuter voor te lezen. Het verhaal gaat over het heden, verleden en de toekomst. De vriendjes Woezel & Pip werden bedacht door Guusje Nederhorst.

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip en de tijdmachine

Woezel & Pip en de tijdmachine; Prentenboek om voor te lezen aan je peuter of kleuter. Bedacht en geschreven door Guusje Nederhorst

Op een ochtend maakt de Wijze Varen een hele hoop herrie. Hij werkt aan een machine, maar wil niet zeggen waar die machine voor is. Als de vriendjes verstoppertje spelen maakt het ding ineens een hoop herrie en rook. Uit de rookwolken komt de Wijze Varen tevoorschijn. Trots vertelt hij dat het rare apparaat een tijdmachine is! Maar dat is natuurlijk niet geschikt voor kinderen.

Als de Wijze Varen een boodschap moet doen, vergeet hij de deur op slot te doen. Nieuwsgierig als ze zijn besluiten de vriendjes een kijkje te nemen. Dat kan best zonder ergens aan te zitten, toch? Of zullen ze toch even op dat groene knopje drukken?

Maar dan gaat de tijdmachine kapot… En de Wijze Varen komt zo terug om door de tijd te reizen. Wat moeten ze nu doen? Het wordt een spannend avontuur met dino’s, ridders, een reis naar de toekomst en dingen die voorbijgaan.

Conclusie

In Woezel & Pip en de tijdmachine gebeurt er van alles in verleden, heden en toekomst. Daardoor is het een heel fantasierijk verhaal. Door de lengte is het meer geschikt voor kleuters. Voor peuters kun je natuurlijk ook een hoofdstuk per keer doen.

Naast fantasierijk is Woezel & Pip en de tijdmachine ook weer een liefdevol verhaaltje. Over ondeugendheid, kattenkwaad uithalen, maar ook geen verdriet willen doen.

Mijn beoordeling Woezel & Pip en de tijdmachine:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789079738892 | 88 blz. | April 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.