Meester Kikker, recensie (AVI E5)

Meester Kikker, recensie (AVI E5); Kinderklassieker geschreven door Paul van Loon

Meester Kikker is een kinderklassieker, geschreven door één van de eerste schrijvers die ik als kind al bij naam kende: Paul van Loon. Toch had ik dit boek (zover ik mij kan herinneren) nog nooit gelezen.

Meester Kikker (AVI E5)

Meester Kikker, recensie (AVI E5); Kinderklassieker geschreven door Paul van Loon

De afbeelding hierboven is de afbeelding van het boek dat wij lazen. In oktober 2023 verscheen ter ere van de Meester Kikker voorstelling en het Gouden Boek een nieuwe full colour uitgave van deze klassieker over een heel ongewone meester.

Op een dag vertelt meester Frans een geheim dat alleen de klas mag weten: af en toe is hij geen mens, maar verandert hij in een… Kikker! Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Ja hoor, leuke grap van de meester. Meester Kikker!

De volgende dag praat de meester teveel over kikkers. Voor de klas verandert hij zomaar in een kikker! En dan gaat plotseling de deur van de klas open en stapt directeur Stork de klas in. Het is een boze, nare man die graag strafpunten aan iedereen uitdeelt. Bovendien heeft hij een enorme hekel aan kikkers. De klas weet meester Kikker gelukkig te redden!

Weer een dag later komt meester Frans de klas in met kroos in zijn haar en natte, gescheurde kleren. Meester Frans vertelt dat hij de avond ervoor is aangevallen door een ooievaar. Het lukte hem maar net om te ontsnappen. De klas is diep onder de indruk. Jeetje, wat een verhaal! Maar, vertellen ze hem, meester Frans moet zich snel omkleden, want meneer Stork zit op hem te wachten.

Meester Frans moet zich eerst fatsoeneren en daarom wordt Dennis naar meneer Stork gestuurd om te vertellen dat de meester eraan komt. Maar die is niet in zijn kantoor… Dennis besluit op zoek te gaan naar de lijsten met strafpunten. Maar dan stuit hij op nog meer geheimen…

Conclusie

Zoals ik al zei is Paul van Loon één van de schrijvers die ik al jong bij naam kende. Ik was gek op zijn boeken, verslond De Griezelbus. Op dit moment lees ik de kinderen regelmatig voor uit Foeksia de miniheks, ook een groot succes! En nu dus Meester Kikker.

Meester Kikker heeft leesniveau AVI E5, het gemiddelde leesniveau in groep 5 en groep 6. Het is natuurlijk een verhaal dat perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Hoe tof zou het zijn als je een meester of juf hebt die in een dier kan veranderen?! Ik weet zeker dat kinderen er uren over kunnen dagdromen.

Bovendien spelen de kinderen ook de hoofdrol in het spannende verhaal. Zonder de klas had Meester Kikker het ook niet gered! Wat mij betreft is het dan ook niet meer dan terecht dat Meester Kikker een kinderklassieker wordt genoemd.

Mijn beoordeling Meester Kikker:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | 9789025875336 | 128 blz. | Juli 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.