Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos, recensie

Woezel & Pip - Op zoek naar de Sloddervos, recensie; Prentenboek over opruimen voor peuters en kleuters geschreven door Guusje Nederhorst

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos is een prentenboek over opruimen om samen met je peuter of kleuter te lezen. De vriendjes Woezel & Pip werden bedacht door Guusje Nederhorst.

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos

Woezel & Pip - Op zoek naar de Sloddervos, recensie; Prentenboek over opruimen voor peuters en kleuters geschreven door Guusje Nederhorst

Woezel en Pip zijn elke keer heerlijk aan het spelen. Alleen opruimen, dat vinden ze niet zo leuk. Maar dan is het groot feest, de Wijze Varen is bijna jarig! En iedereen mag op zijn feestje komen, ook neef Charlie komt logeren! Hij beleeft samen met Woezel een wel heel spannend avontuur…

Aangezien de Wijze Varen bijna jarig is hebben Woezel & Pip ook een prachtig cadeau voor de Wijze Varen. Maar dan blijkt zijn cadeau ineens spoorloos verdwenen. Hoe kan dat nou? Komt het soms door… de Sloddervos? Volgens de Wijze Varen pakt de Sloddervos namelijk alles wat je niet opruimt.

Woezel en Pip geloven er niets van, maar er verdwijnen steeds meer spullen. Zou de Sloddervos dan toch bestaan? En hoe moet het nu, want zonder cadeau is het geen feest. Daarom gaan Woezel & Pip samen met hun vriendjes op zoek naar de Sloddervos.

Conclusie

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos is een lekker dik voorleesboek om samen met je peuter of kleuter te lezen. Eerlijk gezegd had ik dit boek best eerder willen lezen! Onze kinderen houden namelijk – net als zoveel andere kinderen – ook niet zo van opruimen. Hoe leuk is dan het idee van de Sloddervos?

En natuurlijk zijn de avonturen die Woezel en Pip in de Tovertuin beleven weer net zo spannend en avontuurlijk als altijd. Vol ondeugendheid, maar ook vol liefde en vriendschap. Hoewel het met Woezel en Charlie behoorlijk mis kon gaan, loopt het ook dit keer gelukkig weer allemaal goed af.

Mijn beoordeling Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789493216518 | 104 blz. | Februari 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.