Woezel & Pip – Winterpret, recensie

Woezel & Pip Winterpret, recensie; Guusje Nederhorst; Kinderboek thema winter peuters en kleuters

Voorlezen uit boekjes die passen bij het seizoen, ik vind het heerlijk. Woezel & Pip Winterpret is dan ook een fijn boekje om voor te lezen tijdens de koude dagen. Het bevat 9 verschillende verhalen waarin de winter centraal staat. 

Woezel & Pip – Winterpret

Welk seizoen mijn voorkeur heeft? Uhm, geen van allen eigenlijk, ik vind ze allemaal prettig. Aan het einde van de zomer kijk ik alweer echt uit naar de herfst, in de herfst heb ik zin in vrieskou en winterse buien, in de winter kijk ik reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en in de lente zit ik te wachten op de zwoele avonden van de zomer.

Maar goed, het is nu winter. Tijd dus om leuke boekjes te lezen over dit koude seizoen en Woezel & Pip Winterpret is hier erg geschikt voor.

Een overzicht en korte samenvatting van de 9 individuele verhaaltjes:  

Allemaal samen

Wat doe je als het enorm gesneeuwd heeft en je hok eigenlijk te klein is om met zijn allen lekker binnen te spelen? Je gaat hard aan het werk en bouwt natuurlijk een iglo, groot genoeg voor iedereen!  

De Wijze Cadeauvaren

Het einde van het jaar nadert en de Wijze Varen wil iedereen graag met een cadeautje bedanken voor het afgelopen jaar. Maar eh, vergeet hij niet iemand?  

Oud en nieuw

Oud en nieuw, welk kind kijkt er niet naar uit? Oliebollen eten en dan om middernacht samen proosten, je wens uitspreken voor het nieuwe jaar en naar vuurwerk kijken!  

Koud

In de winter heeft iedereen het koud toch? Maar als de vriendjes hun dekens met andere dieren willen delen dan ontdekken ze dat dat toch misschien niet helemaal klopt. Gelukkig zijn er nog een aantal dieren die ze wél kunnen helpen!  

Rollebolleglijden

Schaatsen is enorm leuk. Maar ook best wel heel erg moeilijk! Om goed te leren schaatsen moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Gelukkig al snel ontdekt Pip dat je nog meer leuke dingen kunt doen op het ijs.  

Van sneeuw en hond

Als er sneeuw ligt is er niks leukers als het bouwen van een sneeuwpop. Maar ja, een sneeuwpop, hoe mooi ook, kan niet met je praten en spelen. Toch?  

Altijd zomer

In de winter dromen van de zomer: ijsjes eten, mooi en warm weer en lekker buiten spelen met je vriendjes. Ja, de zomer is het mooiste dat er is. Charlie besluit daarom een winterslaap te houden. Maar dan denkt hij ineens aan warme chocolademelk met slagroom en alle andere leuke dingen van de winter. De slaap kan hij niet meer vatten…  

Binnenbuitenspelen

Wat doe je als het vroeg donker wordt? En je toch heel erg graag buiten wil spelen? Dan ga je binnenbuitenspelen! Na het lezen van dit verhaaltje weet jij ook hoe dat moet.  

Spoorzoeken

Nog iets leuks om te doen wanneer er sneeuw ligt: spoorzoeken. Maar van wie is dat grote spoor eigenlijk? En kunnen ze misschien iemand voor de gek houden met dat grote spoor? Ja, dat lukt zeker, maar wie ze voor de gek houden is de grote verrassing!

Conclusie

Woezel en Pip zijn erg bekend en veel kinderen, ook de onze, zijn dan ook dol op de hondenvriendjes die ooit door Guusje Nederhorst bedacht werden. En ik snap het wel, want ze zijn lief, ondeugend en schattig, wat al jaren een perfecte formule is!

Mijn beoordeling Woezel & Pip Winterpret:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789079738939 | 64 blz. | Oktober 2020

Woezel & Pip Winterpret is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.