Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen, recensie

Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen, recensie

Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen werd hier, net als de andere boekjes over de hondenvriendjes Woezel & Pip, goed ontvangen. In januari lazen we Woezel & Pip Winterpret en in februari lazen we Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen.  

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen

Het boekje Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen bevat 9 vrolijke voorleesverhalen over de spannende, grappige en ontroerende avonturen van de hondenvriendjes Woezel & Pip.

Er was eens…

Wat doe je als je je verveelt? Dan lees je een boek. Maar wat nou als je nog niet kunt lezen? Dan verzin je aan de hand van de plaatjes je eigen verhaal! Maar helaas vindt Woezel het verhaal niet spannend genoeg. En daarom verzinnen ze maar hun eigen verhaal! Want dan kan alles.  

De Tovertuin is weg

Als Woezel & Pip wakker worden ontdekken ze tot hun grote verbazing dat de Tovertuin weg is! Met grote ogen kijken ze om zich heen, de hele wereld is wit. Samen gaan ze op verkenning en ontdekken de vreemdste wezens in hun tuin. Of lijkt dat maar zo door de mist?  

SuperWoezel

Wanneer Woezel op een dag wakker wordt voelt hij het aan alles: het is een bijzondere dag vandaag. Hij gaat namelijk de Tovertuin redden! Maar hoe red je mensen die blijkbaar niet gered willen worden?  

Later als je groot bent

Het is een spannende dag want Woezel en Pip mogen een dagje komen wennen op school. Er wordt gevraagd wat ze, later als ze groot zijn, willen worden. Nou, dat weten ze wel!  

BuurPip

Op een warme dag liggen de vriendjes verveeld in het gras. Wanneer Buurpoes poezendingen gaat doen wil Pip ook graag mee. Vanaf dat moment heet ze BuurPip. Maar zijn die poezendingen wel zo leuk voor hondjes?  

Lichtje in de nacht

Wanneer het nacht is verzucht Pip dat ze graag zelf een maantje zou willen hebben, zodat ze in de nacht altijd een lichtje in het hok hebben. Nou, dat gaat Woezel natuurlijk wel voor haar regelen!  

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Een spelletje ik zie, ik zie, wat jij niet ziet is altijd leuk, toch? Behalve als iedereen in één keer het goede antwoord weet te geven! Al snel jagen ze elkaar op stang met spannende, zelfbedachte wezens…  

Pipje-Nooit-Genoeg

Spelen is het leukste wat er is. Er is volgens Pip geen tijd om moe te zijn. Onvermoeibaar rent ze van vriendje naar vriendjes, maar ja, die worden wel moe en willen niet meer spelen. Pip is eigenlijk een beetje boos… Wanneer tante Perenboom zegt dat ze wel een Pipje-Nooit-Genoeg lijkt schrikt ze en zoekt haar luierende vriendjes op. Gelukkig mag ze lekker mee doen met niksen.  

Sterrenspringen

Wanneer de hondenvriendjes op bed liggen beginnen ze te fantaseren over de sterren. Ze springen van ster naar ster, de ene is hard, de andere zacht en sommige zijn nat of plakkerig. En sommige zijn in één keer weg!  

Conclusie

De verhalen van Woezel & Pip zijn wat mij betreft altijd heerlijk om (voor) te lezen. Wat zo fijn is aan Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen is dat het boek uit meerdere korte verhalen bestaat. Dat maakt het boek ideaal om voor het slapengaan voor te lezen.

Mijn beoordeling Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789079738762 | 64 blz. | Januari 2020

Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.