Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen – recensie

De boekjes over de hondenvriendjes Woezel & Pip worden hier altijd goed ontvangen. In januari lazen we Woezel & Pip Winterpret en in februari lazen we Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen.  

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn. Wil je hier meer informatie over, kijk dan even hier.

Woezel en Pip De leukste voorleesavonturen

 

Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen

Het boekje Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen bevat 9 vrolijke voorleesverhalen over de spannende, grappige en ontroerende avonturen van de hondenvriendjes Woezel & Pip:

Er was eens…

Wat doe je als je je verveelt? Dan lees je een boek. Maar wat nou als je nog niet kunt lezen? Dan verzin je aan de hand van de plaatjes je eigen verhaal! Maar helaas vindt Woezel het verhaal niet spannend genoeg. En daarom verzinnen ze maar hun eigen verhaal! Want dan kan alles.

 

De Tovertuin is weg

Als Woezel & Pip wakker worden ontdekken ze tot hun grote verbazing dat de Tovertuin weg is! Met grote ogen kijken ze om zich heen, de hele wereld is wit. Samen gaan ze op verkenning en ontdekken de vreemdste wezens in hun tuin. Of lijkt dat maar zo door de mist?

 

SuperWoezel

Wanneer Woezel op een dag wakker wordt voelt hij het aan alles: het is een bijzondere dag vandaag. Hij gaat namelijk de Tovertuin redden! Maar hoe red je mensen die blijkbaar niet gered willen worden?

 

Later als je groot bent

Het is een spannende dag want Woezel en Pip mogen een dagje komen wennen op school. Er wordt gevraagd wat ze, later als ze groot zijn, willen worden. Nou, dat weten ze wel!

 

BuurPip

Op een warme dag liggen de vriendjes verveeld in het gras. Wanneer Buurpoes poezendingen gaat doen wil Pip ook graag mee. Vanaf dat moment heet ze BuurPip. Maar zijn die poezendingen wel zo leuk voor hondjes?

 

Lichtje in de nacht

Wanneer het nacht is verzucht Pip dat ze graag zelf een maantje zou willen hebben, zodat ze in de nacht altijd een lichtje in het hok hebben. Nou, dat gaat Woezel natuurlijk wel voor haar regelen!

 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Een spelletje ik zie, ik zie, wat jij niet ziet is altijd leuk, toch? Behalve als iedereen in één keer het goede antwoord weet te geven! Al snel jagen ze elkaar op stang met spannende, zelfbedachte wezens…

 

Pipje-Nooit-Genoeg

Spelen is het leukste wat er is. Er is volgens Pip geen tijd om moe te zijn. Onvermoeibaar rent ze van vriendje naar vriendjes, maar ja, die worden wel moe en willen niet meer spelen. Pip is eigenlijk een beetje boos… Wanneer tante Perenboom zegt dat ze wel een Pipje-Nooit-Genoeg lijkt schrikt ze en zoekt haar luierende vriendjes op. Gelukkig mag ze lekker mee doen met niksen.

 

Sterrenspringen

Wanneer de hondenvriendjes op bed liggen beginnen ze te fantaseren over de sterren. Ze springen van ster naar ster, de ene is hard, de andere zacht en sommige zijn nat of plakkerig. En sommige zijn in één keer weg!

 

Kortom, een heerlijk voorleesboek voor kinderen vanaf 2 jaar. Meer informatie over Woezel & Pip De leukste voorleesavonturen vind je hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.