Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters, ook prentenboeken en Christelijke verhalen

Pasen is een jaarlijks terugkerend feest in de lente. Er is natuurlijk niks leukers dan even samen met je kind bij Pasen stil te staan, het maakt hierbij niet uit welke invulling je zelf aan het feest geeft. In dit overzicht een aantal leuke kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters.

Hoewel Pasen een Christelijk feest is, kan het natuurlijk op verschillende manieren gevierd worden. Ben je niet gelovig dan kan bewust stilstaan bij de ontluikende lente is en met behulp van de paashaas aansluiten bij de fantasie van kinderen ook hartstikke leuk zijn. Daarom vind je in dit overzicht verschillende kinderboeken, sommige met Christelijke inslag en sommige juist niet.

 

Bobbi viert Pasen

Bobbi viert Pasen; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

In deze vrolijke lentetitel Bobbi viert Pasen gaat Bobbi op zoek naar paaseieren en geniet hij van een heerlijk paasontbijt. Oma zegt: ‘We gaan iets leuks doen. Eet je broodje maar gauw op. Zie je daar die mand met eitjes? Zullen we ze verven, Bob?’

Meer informatie.

 

Samen onderweg naar Pasen

Samen onderweg naar Pasen; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

In het gezinsdagboek Samen onderweg naar Pasen volg je samen 40 dagen lang de levensweg van Jezus. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen in de bassisschoolleeftijd. Ook is er voor elke week een puzzelstuk, waarop een deel van de lijdensweg te zien is. In de loop van de weken zullen er letterlijk en figuurlijk steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen. De verwijzingen in het Oude Testament komen ook aan bod. Zodat kinderen voor het eerst of opnieuw de Bijbelse lijnen ontdekken die naar Gods reddingsplan voor de wereld leiden.

Samen onderweg naar Pasen verschijnt in samenwerking met de HGJB. Rondom dit boek ontwikkelde de HGJB materiaal voor clubs en kerken. Gezin, club en kerk kunnen op die manier tegelijk met hetzelfde project aan de slag. Met de QR-code in het boek download je de paasviering, het spel ’30 seconds’ en een paasquiz.

Meer informatie.

 

Vrolijk Pasen

Vrolijk Pasen; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

In Vrolijk Pasen! zijn vijf paasverhalen verzameld in één bundel. Vier van deze succesvolle verhalen zijn momenteel niet meer leverbaar. Een mooie kans dus om ze nu voor een aantrekkelijke prijs allemaal in huis te halen! Bovendien is er nog een vijfde, geheel nieuw verhaal toegevoegd. Kortom, met deze bundel krijg je meteen zin in Pasen!

De bundel bevat:
* Haas Huppel en de paashaas
* Het paaskuiken
* Het slimme paaseierenplan
* Eieren voor de koning (nieuw)
* Goed gedaan, Kippiekip!

Meer informatie.

 

De paashaas op cadeautjestocht

De paashaas op cadeautjestocht; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Is de paashaas op bezoek geweest? Natuurlijk, want de dierenhuisjes liggen vol met lekkers! Van chocolade kippen tot eieren en van chocolade autootjes tot taarten. Maar kun jij álle verrassingen vinden? De paashaas op cadeautjestocht is een kunstig kijk-en-zoekboek waarbij je huisjes vergelijkt vóór en ná het bezoek van de paashaas. Voor jonge en oude cadeautjesjagers vanaf 4 jaar.

Meer informatie.

 

Het paaskuiken

Het paaskuiken; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Wanneer is het Pasen? Soms in maart, soms in april. Maar hoe kan dat? Daar wil het hennetje Hilde achter komen. Haar kuiken wil namelijk precies op paaszondag uit het ei komen. Hilde gaat op pad om het geheim van Pasen te zoeken. En dat is nog niet alles: in elke tekening zit een haas verstopt. Soms kun je hem makkelijk vinden, soms moet je heel goed zoeken. Wie kan alle hazen vinden?

Meer informatie.

 

Wie zit er in het ei?

Wie zit er in het ei?; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Welk dier zit er in het peervormige ei? En in het bolvormige ei? Ontdek het in dit prachtige, informatieve boek! Door de collagetechniek lijken de bijzondere dieren levensecht!

Meer informatie.

 

Boer Boris en de eieren

Boer Boris en de eieren; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

In Boer Boris en de eieren hebben de kippen van Boer Boris wel héél kleurrijke eieren gelegd. Help, zijn de kippen soms ziek? Welnee: het is Pasen! Boer Boris en de eieren is een perfect prentenboek voor Pasen. De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren, hoe komen ze aan kleuren? Boer Boris en de eieren kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Lotta helpt de paashaas

Lotta helpt de paashaas; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Het is Pasen. Lotta de vrolijke kip staat vroeg op om paaseitjes te zoeken. Maar er zijn nog helemaal geen paaseitjes! De paashaas heeft zich verslapen… Kunnen Lotta en de kuikentjes hem misschien helpen?

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Het is Pasen!

Luuk en Lotje Het is Pasen; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee?

Meer informatie.

 

De paashaas en de kuikentjes

De paashaas en de kuikentjes; Kinderboeken thema Pasen peuters en kleuters

De paashaas woont in een huisje in het bos, dicht bij zijn vriendjes mevrouw Vos, Vogel en Eekhoorn. Het is bijna Pasen en tijd om alle paaseitjes te versieren. Maar eerst hebben zijn vrienden even zijn hulp nodig. Is er daarna ook iemand die de paashaas helpt?

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *