Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur, recensie (AVI M5)

Foeksia de miniheks - Foeksia redt de natuur, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur is een kinderboek voor kinderen in groep vier en groep vijf die leren lezen. Het zelfleesboek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Ken jij Foeksia de miniheks al? Zij woont in een bos hier ver vandaan, het Heksenbos. Daar woont ze samen met Kwark, de tovenaar met het houten been. Toen hij een keer aan het wandelen was, vond hij een ei. Uit dat ei kwam Foeksia. Dat is alweer even geleden hoor, inmiddels is ze al groter en gaat ze naar een school voor miniheksen en beleeft ze een heleboel avonturen.

Ze beleeft zelfs meer avonturen dan Kwark de tovenaar allemaal kan onthouden! Daarom besloot Paul van Loon een kinderboekenserie te schrijven: Foeksia de miniheks. De mooie illustraties werden gemaakt door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur

Foeksia is op pad in het Heksenbos. Maar dan hoort ze een vreemd geluid… Wat is dat? Ze gaat erop af en ziet een bus met kinderen. Wat komen die in het bos doen? Stiekem vliegt ze achter de bus aan. De kinderen stappen uit, ze moeten een opdracht doen: het bos opruimen. Maar waar komt al die nieuwe rommel opeens vandaan? De boosdoeners blijken Grit en Murmeltje te zijn… Tijd voor een plannetje!

Conclusie

Foeksia redt de natuur is deel van de boekenserie Foeksia de miniheks. Het kinderboek heeft leesniveau AVI M5, wat het gemiddelde leesniveau is van kinderen in groep 4 en groep 5, en leest dan ook lekker weg. De illustraties van Saskia Halfmouw zijn mooi om naar te kijken en een waardevolle toevoeging aan het verhaal.

De boodschap van Foeksia redt de natuur is ook nog eens een mooie. We moeten met z’n allen namelijk zuinig zijn op de natuur, want anders verdwijnt het Heksenbos. Dat willen we natuurlijk niet!

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025879464 | 40 blz. | Augustus 2020

Foeksia de miniheks – Foeksia redt de natuur is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.