Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en de heksensoep, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep heeft leesniveau AVI M4. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Kwark, de tovenaar met het houten been, woont in een Heksenbos hier heel ver vandaan. Toen hij op een dag een wandeling maakte vond hij een ei, en nam het mee naar huis. Uit het ei kwam een miniheks en Kwark besloot haar Foeksia te noemen. Inmiddels is Foeksia al wat groter en gaat ze naar een school voor miniheksen. Omdat ze zoveel avonturen beleeft, besloot Paul van Loon er een kinderboekenserie over te schrijven: Foeksia de miniheks. Saskia Halfmouw maakte de illustraties, waardoor de avonturen nog mooier worden.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep (AVI M4)

Papa Kwark is ziek en daardoor heeft Foeksia zich verslapen. Ze maakt heel veel haast, maar komt toch te laat op school. Juf Minuul staat haar al op te wachten. Foeksia moet voor straf… dingen zoeken in het bos. Maar tijdens het zoeken wordt Foeksia heel erg moe, en ze besluit een dutje op het mos te doen. Maar dan wordt ze gevonden door twee mensen. Ze vinden haar schattig klein en nemen haar mee naar hun huis.

Als Foeksia bij de mensen thuis is moet ze allerlei vervelende klusjes doen. De klusjes van juf Minuul vindt ze veel leuker! Foeksia probeert te toveren, maar dat gaat niet. Gelukkig heeft de vrouw Foeksia’s bezem buiten gezet. Zou die misschien hulp kunnen halen?

Conclusie

Foeksia en de heksensoep is deel van de boekenserie Foeksia de miniheks. Het verhaal is best wel spannend, want Foeksia wordt zomaar meegenomen door vreemde mensen! Gelukkig blijft Foeksia rustig nadenken en komt het allemaal wel weer goed. Bovendien maakt ze in de tussentijd de lekkerste heksensoep ooit.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de heksensoep:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025862169 | 57 blz. | December 2013

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.