Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en de mislukte toverspreuk, recensie; Leesniveau AVI E4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk heeft leesniveau AVI E4. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Hier ver vandaan ligt het Heksenbos. Daar woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Als hij op een dag een wandeling maakt, vindt hij een ei. Hij besluit het mee naar huis te nemen. Uit het ei komt een miniheks en hij noemt haar Foeksia.

Inmiddels is Foeksia al wat groter en gaat ze naar een school voor miniheksen. Omdat ze zoveel avonturen beleeft, meer dan Kwark de tovenaar onthouden kan, besloot Paul van Loon er een kinderserie over te schrijven: Foeksia de miniheks. De illustraties werden gemaakt door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk (AVI E4)

Juf Minuul heeft de heksjes beloofd hen een nieuwe spreuk te leren. Foeksia hoopt dat het een spannende spreuk is, met veel vuur en wind! Helaas, er komt geen vuur of wind bij de nieuwe spreuk kijken, maar Foeksia is wel enthousiast: ze gaan de verdwijnspreuk leren! Maar juf Minuul waarschuwt Foeksia gelijk, ze mogen alleen de stapel stenen laten verdwijnen.

Al snel heeft Foeksia de spreuk aardig onder de knie en ze gaat samen met Grobje en het grote toverboek van juf Minuul naar buiten. Na al die stenen wil ze wel eens een boom laten verdwijnen. Maar dan gaat er iets helemaal mis… Waar is de Heksenschool gebleven?

Conclusie

Foeksia en de mislukte toverspreuk is deel van de boekenserie Foeksia de miniheks. Het is weer een lekker ondeugend verhaaltje zoals we van de miniheks gewend zijn, maar ook met een mooie boodschap: wat er ook gebeurt, durf om hulp te vragen.

De tekst heeft leesniveau AVI E4 en wordt fijn afgewisseld met afbeeldingen waardoor het kinderboek lekker weg leest. De illustraties van Saskia Halfmouw zijn sowieso mooi om naar te kijken en een waardevolle toevoeging aan het verhaal.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de mislukte toverspreuk:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025868505 | 32 blz. | Augustus 2015

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.