Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en de spiegelheks, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks heeft leesniveau AVI M4. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Kwark, de tovenaar met het houten been, woont in het Heksenbos, hier ver vandaan. Als hij op een dag een wandeling maakt vindt hij een ei en hij besluit het mee naar huis te nemen. Uit dat ei komt een miniheks en Kwark geeft haar de naam Foeksia. Ze gaat naar een school voor miniheksen en beleeft allerlei avonturen. Paul van Loon besloot haar avonturen op te schrijven in een kinderboekenserie: Foeksia de miniheks. Saskia Halfmouw maakte de illustraties.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks (AVI M4)

Wist je dat heksen niet van spiegels houden? Want als een spiegel breekt, dan brengt dat ongeluk. Toch tovert Kwark een spiegel voor Foeksia. En dan gebeurt waar ze al bang voor was, de spiegel valt en breekt. Nou ja, er is even niks aan te doen. Kwark ruimt de scherven op en Foeksia gaat naar school.

Onderweg komt Foeksia allemaal dieren tegen die bang voor haar zijn. Dat is vreemd! Maar dan ziet Foeksia een andere miniheks die sprekend op haar lijkt: Spiegje. Die vertelt dat ze uit de gebroken spiegel van Foeksia komt en doet allerlei gemene dingen. Wat moet Foeksia nu doen?

Conclusie

Foeksia en de spiegelheks is een leuk zelfleesboek voor kinderen in groep 4 en 5. Het is ook best wel een spannend verhaaltje. Het zal je maar gebeuren dat iemand die als twee druppels water op je lijkt allemaal gemene dingen doet, en iedereen denkt dat jij het hebt gedaan! Wat ik best wel sneu vond is dat niemand de tijd neemt om even naar Foeksia te luisteren. Gelukkig zit er ook de nodige humor in het verhaal en komt het uiteindelijk allemaal wel weer goed!

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de spiegelheks:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025861544 | 33 blz. | December 2013

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.