Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia's toverwinter, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter is een fantasierijk zelfleesboek voor kinderen. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Ken jij Foeksia de miniheks al? Op een dag vond Kwark de tovenaar een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks. Hij noemde haar Foeksia. Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep zes.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter

Foeksia de miniheks - Foeksia's toverwinter, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Het sneeuwt in het Heksenbos. Alles is zo wit, het is net of alles met slagroom bedekt is! Juf Minuul is ziek en de heksjes mogen buiten spelen. Fantastisch, er gaat niks boven een beetje winterpret! Als Foeksia een sneeuwpop aan het maken is, dagen Grit en Murmeltje haar uit. Wie maakt de mooiste sneeuwpop? Maar al snel loopt het uit de hand en komen de sneeuwpoppen tot leven. Als dat maar goed gaat…

Conclusie

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter is een heerlijk voorleesboek met het thema winter! Sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken is natuurlijk het leukste om te doen als er sneeuw ligt. En elkaar uitdagen hoort er ook wel een beetje bij, maar dat loopt wel eens uit de hand…

Om helemaal in winterse sferen te kom is het helemaal een aanrader om hem samen te lezen met Foeksia en de toverschaatsen. Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter is een leuk verhaaltje om je samen met je kind onder te dompelen in het winterseizoen.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025868765 | 32 blz. | Oktober 2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.