Help! Een verrassing! – Prentenboek van het Jaar 2024

Help! Een verrassing! - Prentenboek van het Jaar 2024; Prentenboekdebuut van Miriam Bos.

Help! Een verrassing! is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2024. Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari 2024.

Prentenboek van het Jaar 2024 – Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing! - Prentenboek van het Jaar 2024; Prentenboekdebuut van Miriam Bos.

In Prentenboek van het Jaar 2024 Help! Een verrassing! leren we August de vos en Suusje Eekhoorn kennen. Ze zijn vrienden, maar zijn toch heel verschillend. August houdt namelijk helemaal niet van verrassingen. Terwijl hij het liefst van alles leest, luiert en mooie dingen maakt is zijn vriendin Suusje Eekhoorn daarentegen dol op rennen, springen en wilde dingen doen.

Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… Eén ding is wel duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

Specificaties:

Auteur: Miriam Bos | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713838 | 32 blz. | Februari 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Prentenboek Top 10

Het Prentenboek van het Jaar werd gekozen door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en docenten. Het comité over het prentenboek Help! Een verrassing!: ‘Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin anders en jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.’

Daarnaast koos het comité negen andere prentenboeken, die voor ouders en verzorgers een geschikt handvat zijn om te gaan voorlezen met kinderen. Samen vormen deze boeken de Prentenboek Top 10 2024.

Over Miriam Bos

Miriam Bos (Spijkenisse, 1981) is een Nederlandse illustrator die in 2022 debuteerde met haar eerste eigen prentenboek Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In juni verschijnt bij Lemniscaat haar tweede prentenboek Cadeautje.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. De doelstelling van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, verhaalbegrip en sociaal-emotionele ontwikkeling. DPG Media is partner en stimuleert (groot)ouders met haar titels om (meer) voor te lezen.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 24 januari t/m 3 februari 2024. Op 24 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.