Kietel nooit een krokodil, recensie

Kietel nooit een krokodil, recensie; Prentenboek geschreven door Bette Westera, voorzien van illustraties door Tjong-Khing Thé

Kietel nooit een krokodil, recensie. Een spannend en stoer prentenboek voor kleuters van vier jaar en ouder. Geschreven door Bette Westera, voorzien van illustraties door Tjong-Khing Thé.

Prentenboeken

Onze jongste kinderen zijn op dit moment in de leeftijd van bijna vier tot en met 8 jaar. Geen wonder dus dat prentenboeken hier veel en vaak gelezen worden! Een van de prentenboeken dat door Bette Westera werd geschreven is Held op sokken. Het was tevens één van de Thematitels Kinderboekenweek 2020 En toen? voor groep 1 & 2. Het was hier een groot succes!

Kietel nooit een krokodil kregen we cadeau. En, hoewel ik er erg aan moest wennen, het is een spannend en stoer prentenboek voor kleuters van vier jaar en ouder.

Kietel nooit een krokodil

Kietel nooit een krokodil, recensie; Prentenboek geschreven door Bette Westera, voorzien van illustraties door Tjong-Khing Thé

Wanneer een woeste roverhoofdman op zijn sterfbed ligt geeft hij zijn drie kinderen een heel belangrijk advies: ‘Draai poten uit, neem prinsen bij de neus, doe wat je wil. Beroof de koningin, maar kietel nooit een krokodil!’

Zijn twee zonen, ongehoorzaam als roverszonen zijn, gaan direct na het uitblazen van de laatste adem van hun vader op zoek naar een geschikte krokodil om te kietelen, en dat komt hun duur te staan.

De dochter lijkt een stuk braver, want ze gehoorzaamt haar overleden vader. Maar een lieverdje is ze allerminst… Gelukkig maar voor haar broers!

Conclusie

Toen ik het prentenboek Kietel nooit een krokodil voor het eerst voorlas moest ik toch even slikken. Ik zeg het weleens vaker, maar op de een of andere manier vindt ik het altijd lastig om mijn kinderen over ‘slechte’ dingen te vertellen. En ondanks het feit dat de dochter haar vader uitstekend gehoorzaamd zijn er in dit boek slechte dingen genoeg! Zo vloeit de rum rijkelijk, wordt er gevochten en geroofd.

Maar ja, het geeft ook stof tot nadenken! En toen bedacht ik me alle positieve dingen die je uit Kietel nooit een krokodil kunt halen. Het meisje is namelijk toch wel de held in dit verhaal en hoewel ze gehoorzaamt is ze dus geen lieverdje. Bovendien is het verhaal hartstikke leuk en leest ook nog eens heerlijk weg.

Ben je dan ook op zoek naar een stoer en avontuurlijk, ander dan anders prentenboek? Voor jezelf om als cadeau weg te geven? Dan zou ik zeggen dat je absoluut Kietel nooit een krokodil moet nemen!

Mijn beoordeling Kietel nooit een krokodil:

Specificaties:

Auteur: Bette Westera | Illustrator: Tjong-Khing Thé | Uitgeverij: Gottmer | 9789025759131 | 32 blz. | Oktober 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.