Kleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen voor zowel beginners als gevorderden

Als je het leuk vindt om te kleuren dan is het om gemotiveerd te blijven belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Eerder schreef ik al een blog over Viltstiften voor volwassenen, maar soms is het prettiger om met kleurpotloden te werken. Daarom in dit blog een overzicht met kleurpotloden voor volwassenen.

Kleuren voor volwassenen

Veel volwassenen hebben het kleuren herontdekt, want kleuren is echt niet alleen maar goed en leuk voor kinderen! Kleuren zorgt er namelijk voor dat je tot rust komt, je krijgt een diepere ademhaling en komt daardoor in een diepe ontspanning. Wil je het een mooi volwassen kleurboek kopen? Lees dan vooral het blog Kleurboeken voor volwassenen. Liever een alternatief die kleuren en schrijven met elkaar verbindt? Lees dan vooral de review van Schrijf Het Rond. Maar dan komt uiteindelijk toch de vraag. Welke kleurpotloden voor volwassenen kun je het beste gebruiken voor een mooi resultaat?

 

Kleurpotloden voor volwassenen

Welke kleurpotloden voor jou persoonlijk de beste zijn is afhankelijk van meerdere factoren. Feit is wel dat goedkope potloden vaak minder pigment bevatten en minder soepel werken dan de duurdere opties. Heb je een kleine portemonnee dan zijn de kleurpotloden van STABILO en Bruynzeel zeker prima, maar heb je iets meer financiële ruimte investeer dan vooral in de Rolls Royce onder de kleurpotloden, zoals de merken Caran d’Ache en Faber Castell.

 

STABILO Color kleurpotloden

Kleurpotloden voor volwassenen Stabilo Color kleurpotloden

 

De STABILO Color kleurpotloden zijn klassieke HB kleurpotloden met intense kleuren en uitstekende kleurafgifte. Ze hebben de traditionele 6-kantige vorm.

Meer informatie.

 

Bruynzeel kleurpotloden

Kleurpotloden voor volwassenen Bruynzeel kleurpotloden kleurblik

 

Kleur er fijn op los met dit grote kleurblik van Bruynzeel. De potloden zijn gemaakt van hoogwaardige pigmenten, waardoor ze een mooie kleurafgifte hebben en onderling goed mengbaar zijn. De dikke kern van 2,9 mm zorgt voor extra lang kleurplezier. Je hoeft niet hard te drukken om toch prachtige kleuren op papier te krijgen!

Het handige bewaarblik met kleurrijke opdruk bestaat uit 70 onderdelen: 32 kleurpotloden, 12 metallic potloden (met zwart hout!), 18 aquarelpotloden, 4 grafietpotloden, een waterverf penseel, 2 soorten slijpers en een gum.

Meer informatie.

 

Bruynzeel Design kleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen Bruynzeel Design

 

Met de Bruynzeel Design kleurpotloden kun je soepeler kleuren dan de gewone editie van Bruynzeel. Met deze kleurpotloden is het eenvoudig om meerdere kleurlagen over elkaar aan te brengen en kleuren te mengen. De dikke kleurkern wordt gemaakt uit hoogwaardige kleurpigmenten die zorgen voor een zeer goede kleurafgifte. De potloden zijn rond en hebben een kern dikte van 3,7 mm.

Meer informatie.

 

Lyra Groove kleurpotloden voor volwassenen

Lyra kleurpotloden voor volwassenen

Fijne potloden van het merk Lyra. Wij hebben de dikkere variant van deze, naast die van Bruynzeel, ook in huis. Het zijn driehoekige kleurpotloden met een natuurlijke greep. De uitsparingen zorgen voor een ontspannen houding tijdens het kleuren. Geschikt voor links- en rechtshandigen.

Meer informatie.

 

Caran d’Ache aquarelkleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen Caran d'Ache Fancolor

 

Wil je mooie overgangen kunnen maken en soepel werken? Dan zijn de aquarelpotloden van het merk Caran d’Ache Fancolor het meest geschikt voor jou. Bijkomend pluspunt: de zachte, sterke stift is verlijmd met het hout waardoor hij niet breekt als het potlood valt.

Meer informatie.

 

Faber-Castell Polychromos

Kleurpotloden voor volwassenen Faber-Castell Polychromos

 

Last but not least in het rijtje kleurpotloden voor volwassenen zijn de kleurpotloden van Faber-Castell. De Rolls Royce onder de kleurpotloden. De kleurpotloden beschikken over hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Volledige kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Alleen met terpentine verwijderbaar.

Meer informatie.

 

STARKSØN® XXL professionele tekenset

Starkson XXL tekenset incl kleurpotloden, schetspotloden

De professionele potloden tekenset is de droom van iedere getalenteerde tekenaar. Volwassenen zullen dankzij de vele mogelijkheden van de set de meest creatieve werken kunnen maken. Ben jij juist op zoek naar een tekenset voor kinderen? Ook dan is deze uitgebreide tekenset meer dan geschikt. Dankzij het meegeleverde schetsboek kunnen kinderen direct aan de slag om hun fantasie op papier te laten zien! De professionele 145-delige potloden tekenset bevat alle benodigdheden om de meest geweldige tekeningen te maken.

Meer informatie.

 

Rubye professionele tekenset

Rubye professionele tekenset voor volwassenen

Opzoek naar een professionele multifunctionele tekenset? Met deze uitgebreide tekenset van Rubye kan jij je creativiteit de vrije loop laten gaan! De 95-delige set bestaat uit kleurpotloden, schetspotloden, houtskoolpotloden, gum, puntenslijper en andere tekenbenodigdheden. De tekenset wordt geleverd in een handige etui met rits waardoor je deze eenvoudig overal mee naar toe kan nemen. De complete set van Rubye is van hoogwaardig kwaliteit en heeft een lange levensduur.

Meer informatie.

 

STABILO CarbOthello kleurpotloden voor volwassenen

STABILO CarbOthello kleurpotloden voor volwassenen; Kleurpotloden op basis van kalk

Maak fantastische kunstwerken met deze premium kalkpastel kleurpotloden. De prachtige collectie van STABILO CarbOthello kalkpastel potloden is verkrijgbaar in een range van 60 fantastische kleuren. Ze kunnen droog worden geblend of uitgeveegd met de vingertoppen of een doezelaar om verschillende effecten te creëren. Voor dramatische effecten kun je een zwarte ondergrond gebruiken of specialistisch papier. Met het witte potlood kunnen vlakken of omlijningen worden uitgelicht. Met de kneedgum kunnen teveel pigmenten worden verwijdert. Speciale effecten worden verkregen door met een mes of een stukje schuurpapier de pigmenten van de potloodpunt te schrapen en deze op vochtig papier aan te brengen. De potloden zijn deels aquarelleerbaar met wat water en een kwastje, de contouren blijven zichtbaar. Voor een superieur eindresultaat kan het kunstwerk worden behandeld met een fixatief. Verkrijgbaar in verschillende varianten.

Meer informatie.

 

STAEDTLER ergosoft kleurpotloden voor volwassenen

STAEDTLER ergosoft kleurpotloden voor volwassenen

Deze mooie box bevat 24 kleurpotloden met een intense afgifte van het merk STAEDTLER. Dankzij de driekantige vorm kun je ontspannen en comfortabel tekenen en kleuren. Het potlood is voorzien van een witte beschermlaag die de potloodstift beschermt wat de breukvastheid verhoogt. Het hout is afkomstig uit gecertificeerde, verantwoord beheerde bossen.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.