Kleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen voor zowel beginners als gevorderden

Kleurpotloden voor volwassenen. Als je het leuk vindt om te kleuren dan is het om gemotiveerd te blijven belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Eerder schreef ik al een blog over Viltstiften voor volwassenen, maar soms is het prettiger om met kleurpotloden te werken. Daarom in dit blog een overzicht met kleurpotloden voor volwassenen.

Kleuren voor volwassenen

Veel volwassenen hebben het kleuren herontdekt, want kleuren is echt niet alleen maar goed en leuk voor kinderen! Kleuren zorgt er namelijk voor dat je tot rust komt, je krijgt een diepere ademhaling en komt daardoor in een diepe ontspanning. Wil je een mooi volwassen kleurboek kopen? Lees dan vooral het blog Kleurboeken voor volwassenen. Liever een alternatief die kleuren en schrijven met elkaar verbindt? Lees dan vooral de review van Schrijf Het Rond. Maar wil je aan de slag gaan, dan komt uiteindelijk toch de vraag: welke kleurpotloden voor volwassenen kun je het beste gebruiken voor een mooi resultaat?  

Kleurpotloden voor volwassenen

Welke kleurpotloden voor jou persoonlijk de beste zijn is afhankelijk van meerdere factoren. Feit is wel dat goedkope potloden vaak minder pigment bevatten en minder soepel werken dan de duurdere opties.

Heb je een kleine portemonnee dan zijn de kleurpotloden van STABILO en Bruynzeel zeker prima, maar heb je iets meer financiële ruimte investeer dan vooral in de Rolls Royce onder de kleurpotloden, zoals de merken Caran d’Ache en Faber Castell.  

STABILO Color kleurpotloden

Kleurpotloden voor volwassenen Stabilo Color kleurpotloden

De STABILO Color kleurpotloden zijn klassieke HB kleurpotloden met intense kleuren en uitstekende kleurafgifte. Ze hebben de traditionele 6-kantige vorm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Bruynzeel kleurpotloden

Kleurpotloden voor volwassenen Bruynzeel kleurpotloden kleurblik

Kleur er fijn op los met dit grote kleurblik van Bruynzeel. De potloden zijn gemaakt van hoogwaardige pigmenten, waardoor ze een mooie kleurafgifte hebben en onderling goed mengbaar zijn. De dikke kern van 2,9 mm zorgt voor extra lang kleurplezier. Je hoeft niet hard te drukken om toch prachtige kleuren op papier te krijgen!

Het handige bewaarblik met kleurrijke opdruk bestaat uit 70 onderdelen: 32 kleurpotloden, 12 metallic potloden (met zwart hout!), 18 aquarelpotloden, 4 grafietpotloden, een waterverf penseel, 2 soorten slijpers en een gum.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Bruynzeel Design kleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen Bruynzeel Design

Met de Bruynzeel Design kleurpotloden kun je soepeler kleuren dan de gewone editie van Bruynzeel. Met deze kleurpotloden is het eenvoudig om meerdere kleurlagen over elkaar aan te brengen en kleuren te mengen. De dikke kleurkern wordt gemaakt uit hoogwaardige kleurpigmenten die zorgen voor een zeer goede kleurafgifte. De potloden zijn rond en hebben een kern dikte van 3,7 mm.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Bruynzeel Design box 48 pastelpotloden

Bruynzeel Design box 48 pastelpotloden; Kleurpotloden voor volwassenen

De pastelpotloden van Bruynzeel Design zijn de hoogste kwaliteit potloden, ideaal voor het maken van pasteltekeningen die je zeer nauwkeurig kunt opzetten. Met deze potloden is het gemakkelijk om meerdere kleurlagen over elkaar aan te brengen. Ook kun je met de pastelpotloden aquarelleren, ze zijn zowel droog als nat op te brengen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Caran d’Ache Fancolor – Aquarelkleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen Caran d'Ache Fancolor

Wil je mooie overgangen kunnen maken en soepel werken? Dan zijn de aquarelpotloden van het merk Caran d’Ache Fancolor het meest geschikt voor jou. Bijkomend pluspunt: de zachte, sterke stift is verlijmd met het hout waardoor hij niet breekt als het potlood valt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Faber-Castell Polychromos

Kleurpotloden voor volwassenen Faber-Castell Polychromos

In het rijtje kleurpotloden voor volwassenen mogen de kleurpotloden van Faber-Castell Polychromos natuurlijk niet ontbreken. De Rolls Royce onder de kleurpotloden. De kleurpotloden beschikken over hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Volledige kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Alleen met terpentine verwijderbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Caran D’Ache Prismalo

Kleurpotloden voor volwassenen Caran D'Ache Prismalo

Prismalo is de meest herkenbaar serie uit de gehele Caran d’Ache collectie met de Matterhorn op de cover van iedere doos.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Koh-I-Noor Jumbo Magic

Kleurpotloden voor volwassenen Koh-I-Noor Jumbo Magic

Met deze kleurpotloden ervaar je oneindig veel kleurplezier. Het is een perfect cadeau om weg te geven aan beginners, gevorderden, professionals, kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in schetsen en tekenen. Deze potloden geven multicolor lijnen die van kleur veranderen door het draaien van de punt. Door de 3 in 1 kleurstelling ontstaat er een extra dimensie. In de set ontvang je 23 hoogwaardige kleurpotloden van 100% FSC Hout en 1 blender. De Magic Jumbo potloden worden geleverd in een opbergdoos.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Bruynzeel Super Sixties

Kleurpotloden voor volwassenen Bruynzeel Super Sixties

Dit handige bewaarblik van Bruynzeel met opdruk van een Kever-auto bestaat uit 60 onderdelen: 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden (met zwart hout!), 2 grafietpotloden, een gum en een kleurpuntenslijper.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

STAEDTLER ergosoft kleurpotloden voor volwassenen

STAEDTLER ergosoft kleurpotloden voor volwassenen

Deze mooie box bevat 24 kleurpotloden met een intense afgifte van het merk STAEDTLER. Dankzij de driekantige vorm kun je ontspannen en comfortabel tekenen en kleuren. Het potlood is voorzien van een witte beschermlaag die de potloodstift beschermt wat de breukvastheid verhoogt. Het hout is afkomstig uit gecertificeerde, verantwoord beheerde bossen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Reacties zijn gesloten.