Kleurpotloden voor volwassenen

Kleurpotloden voor volwassenen voor zowel beginners als gevorderden

Als je het leuk vindt om te kleuren dan is het om gemotiveerd te blijven belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Eerder schreef ik al een blog over Viltstiften voor volwassenen, maar soms is het prettiger om met kleurpotloden te werken. Daarom in dit blog een overzicht met kleurpotloden voor volwassenen.

Kleuren voor volwassenen

Veel volwassenen hebben het kleuren herontdekt, want kleuren is echt niet alleen maar goed en leuk voor kinderen! Kleuren zorgt er namelijk voor dat je tot rust komt, je krijgt een diepere ademhaling en komt daardoor in een diepe ontspanning. Wil je het een mooi volwassen kleurboek kopen? Lees dan vooral het blog Kleurboeken voor volwassenen. Liever een alternatief die kleuren en schrijven met elkaar verbindt? Lees dan vooral de review van Schrijf Het Rond. Maar dan komt uiteindelijk toch de vraag. Welke kleurpotloden voor volwassenen kun je het beste gebruiken voor een mooi resultaat?

 

Kleurpotloden voor volwassenen

Welke kleurpotloden voor jou persoonlijk de beste zijn is afhankelijk van meerdere factoren. Feit is wel dat goedkope potloden vaak minder pigment bevatten en minder soepel werken dan de duurdere opties.

 

Stabilo

Stabilo kleurpotloden voor kinderen en volwassenen

De STABILO color kleurpotloden zijn klassieke kleurpotloden met intense kleuren en uitstekende kleurafgifte. Ze hebben de traditionele 6-kantige vorm.

Meer informatie.

 

Bruynzeel

Bruynzeel kleurpotloden kopen voor kinderen en volwassenen

Dit blik is een collecters edition van Bruynzeel en bevat maar liefst 70 onderdelen: 32 kleurpotloden, 12 metallic potloden, 18 aquarel potloden, 4 grafiet potloden, een waterverf penseel, 2 soorten slijpers en een gum. De kleurpotloden zijn glutenvrij en vervaardigd uit verantwoord verkregen hout.

Meer informatie.

 

Bruynzeel Design

Bruynzeel Design kleurpotloden voor volwassenen

Met de Bruynzeel Design kleurpotloden kun je soepeler kleuren dan de gewone editie van Bruynzeel. Met deze kleurpotloden is het eenvoudig om meerdere kleurlagen over elkaar aan te brengen en kleuren te mengen. De dikke kleurkern wordt gemaakt uit hoogwaardige kleurpigmenten die zorgen voor een zeer goede kleurafgifte. De potloden zijn rond en hebben een kern dikte van 3,7 mm.

Meer informatie.

 

Lyra

Lyra kleurpotloden

Fijne potloden van het merk Lyra. Wij hebben de dikkere variant van deze, naast die van Bruynzeel, ook in huis. Het zijn driehoekige kleurpotloden met een natuurlijke greep. De uitsparingen zorgen voor een ontspannen houding tijdens het kleuren. Geschikt voor links- en rechtshandigen.

Meer informatie.

 

Caran d’Ache

Caran d'ache kleurpotloden kopen

Wil je mooie overgangen kunnen maken en soepel werken? Dan zijn de aquarelpotloden van het merk Caran d’Ache Fancolor het meest geschikt voor jou. Bijkomend pluspunt: de zachte, sterke stift is verlijmd met het hout waardoor hij niet breekt als het potlood valt.

Meer informatie.

 

Faber Castell Polychromos

Faber Castell polychromos kleurpotloden kopen

Last but not least in het rijtje kleurpotloden voor volwassenen zijn de kleurpotloden van Faber Castell. De Rolls Royce onder de kleurpotloden. De kleurpotloden beschikken over hoogwaardige pigmenten met voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Volledige kleurafgifte en soepel werkend. Wis- en watervast. Alleen met terpentine verwijderbaar.

Meer informatie.

 

Welke kleurpotloden voor volwassenen zijn jouw favoriet?

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *