Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Kookboeken voor desserts, taarten, toetjes; Slagroom Dag; Ook voor mensen met allergieën als tarwe, koemelk of ei

Vandaag is het Slagroom Dag. Daar horen uiteraard desserts bij. Hier zijn een aantal kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken. Mét een flinke toef slagroom uiteraard! Maar stiekem hebben we daar helemaal geen speciale dag voor nodig ;).

Da’s pas koken – Desserts

Da's pas koken desserts, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Om te beginnen hebben we Da’s pas koken – Desserts. Een heerlijk dessert na de maaltijd, als zoet hoofdgerecht of zomaar als tussendoortje – wie kan daar nu nee tegen zeggen? In dit boek zijn talloze recepten te vinden voor zachte crèmes en puddingen, geraffineerde ijsvariaties, heerlijke gekookte en gebakken vruchten en natuurlijke klassieke desserts. Voor iedere smaak zijn onweerstaanbare zoete verleidingen samengesteld, van eenvoudig tot exquis, van snel tot wat arbeidsintensiever en van klassiek tot modern.

Meer informatie.

 

500 desserts

500 desserts, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Kookboek met een ruimer aanbod aan desserts dan wij in Nederland als nagerecht hanteren. De eerste elf bladzijden bevatten informatie over gebruikte ingrediënten, keukengerei en drie sausrecepten. De recepten zijn ingedeeld in negen hoofdstukken, met gemiddeld tien basisrecepten en per recept ongeveer vijf variaties. Deze staan aan het eind van elk hoofdstuk. De recepten zijn zowel klassiekers (peche melba) als zelfbedachte.

Per recept is er een korte inleiding, duidelijke ingrediëntenlijst, beschreven receptuur en aantal personen die ervan kunnen genieten. Van elk gerecht is er een paginagrote foto, bij de variaties staat een kleintje naast het recept. De recepten variëren van chocolade-, ijs-, koude- en snelle desserts tot cheesecake, schuim- en kruimelgebak. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur. Bevat een uitgebreid alfabetisch register (zeer kleine druk) op zowel gerecht als ingrediënt wat het terugzoeken vergemakkelijkt. Deel uit een uitgebreide reeks.

Meer informatie.

 

Masterclass Desserts

Masterclass Desserts, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Masterclass Desserts: van klassieke desserts als tiramisu en crème brûlée tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen. En natuurlijk desserts met chocolade, zoals hemelse modder, en met fruit, zoals vanillehangop en pêche melba. Leer de basisbeginselen en maak handig gebruik van het aanbod aan basisrecepten.

Meer informatie.

 

Copy Pastry

Copy pastry, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Copy Pastry is een uniek boek van ‘sweet designer’ Jurgen Koens. Het staat boordevol desserts met verschillende texturen en smaakbelevingen, spannende ijsgerechten, bite-size friandises, verrassende chocoladecreaties zoals mandarijn-kardemom en rabarber-paprika, heerlijke taarten en natuurlijk ook hartige en zoete viennoiserie. De recepten in Jurgens boek zijn stuk voor stuk stoer, eigenzinnig, oogstrelend en bijzonder lekker. Een must-have dus voor elke thuisbakker en patissier!

Meer informatie.

 

Taartbijbel

Taartbijbel, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Op nummer vijf staat de Taartbijbel. Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. Taartbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.

Meer informatie.

 

Moderne kunst desserts

Moderne kunst desserts, Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

De desserts van Caitlin Freeman zijn wereldberoemd. Ze weet de lezer te boeien met praktische recepten en leuke verhalen over de desserts, de kunstwerken en de kunstenaars. Samen met de afbeeldingen van de originele kunstwerken, vergezeld van achtergrondinformatie, leveren de gedetailleerde, eenvoudig te volgen stap-voor-stap-instructies in Moderne Kunst Desserts inspiratie tot het maken van taarten, koekjes, parfaits en drankjes voor de heerlijkste eetbare meesterwerken. Natafelen wordt nooit meer saai. Zo smaakt kunstgeschiedenis naar meer!

Meer informatie.

 

Allergiekookboek

Allergiekookboek, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Hét smakelijke kookboek voor iedereen met een voedselallergie. Alleen al in Nederland en Vlaanderen zijn er meer dan 1,2 miljoen mensen met een (voedsel)allergie. Dit boek laat zien dat iedereen met een gluten-, tarwe-, koemelk-, lactose-, pinda-, noten-, vis- of soja-allergie met een paar aanpassingen toch het hele jaar door lekker en gevarieerd kan eten.

Bovendien wordt duidelijk dat koken voor mensen met een voedselallergie een stuk simpeler is dan vaak wordt gedacht. Met veel praktische informatie, tips en natuurlijk heel veel lekkere recepten. Ook voor speciale gelegenheden, zoals (kerst)diners, traktaties op school en feesten biedt dit boek de lekkerste recepten. De aanbevelingen in dit boek zijn gebaseerd op de ervaringen van het Allergieplatform.nl

Meer informatie.

 

Heerlijk bakken zonder gluten of melk

Heerlijk bakken zonder gluten of melk

 

Mensen met een gluten- of lactose-intolerantie denken vaak dat ze niet meer mogen smullen van gebak en taart. Als je zelf iets wilt bakken is er immers in de meeste recepten altijd wel een ingrediënt dat je niet mag eten. In dit boek vind je meer dan 40 recepten voor verleidelijke nagerechten zonder gluten of melk. Dankzij de zorgvuldig uitgekozen vervangingsproducten blijven de structuur en de smaak van de klassieke desserts bewaard. Tarte tatin, marmercake, appeltaart en crème brûlée kun je immers ook maken met producten als rijstmeel, kastanjemeel, sojayoghurt en kokosmelk.

Dankzij een eenvoudig overzicht van alle vervangingsproducten, en waar je ze kunt kopen, kun je meteen aan de slag. Kortom, met dit boek zul je het plezier van bakken opnieuw ontdekken en weer volop kunnen genieten van de heerlijkste nagerechten.

Meer informatie.

 

500 Taarten & Cakes

500 taarten en cakes, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten. Laat u inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie.

Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat je vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij het feest.

Meer informatie.

 

Grand Dessert

Grand dessert, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

 

Als laatste in de lijst hebben we het boek Grand Dessert. Dit boek laat zien hoe gevarieerd nagerechten kunnen zijn. Maak een combinatie van de 120 gerechten uit de verschillende hoofdstukken in dit boek en Het Grand Dessert is geboren.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding 123RF.com

Een reactie op “Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

  1. Pingback: Kookboeken voor pasta en andere Italiaanse gerechten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *