Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Kookboeken voor desserts, taarten, toetjes; Slagroom Dag; Ook voor mensen met allergieën als tarwe, koemelk of ei

Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken voor bijvoorbeeld 5 januari. Want dan is het Slagroom Dag en daar horen uiteraard heerlijke desserts bij. Maar natuurlijk zijn er het hele jaar door redenen te verzinnen om een feestelijk toetje op tafel te zetten! Daarom ging ik op zoek naar kookboeken voor desserts, toetjes en taarten om thuis de heerlijkste zoetigheden te maken. Mét een flinke toef slagroom uiteraard, want daar hebben wij geen Slagroom Dag voor nodig..!

Rudolph’s Bakery 2 – Rudolph van Veen

Rudolph's Bakery 2 - Rudolph van Veen; Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Zeg je bakken, dan zeg je Rudolph van Veen. In Rudolph’s Bakery 2 deelt hij 130 nieuwe recepten, voor oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taarten en vers brood. De oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van de Meester Patissier is meegebakken. Bovendien staat dit dubbeldikke bakboek boordevol persoonlijke extra’s. Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips huppelt iedereen als een meesterbakker door de keuken.

Specificaties:

Auteur: Rudolph van Veen | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789021586632 | 368 blz. | Oktober 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

500 desserts – Wendy Sweetser

500 desserts, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Kookboek met een ruimer aanbod aan desserts dan wij in Nederland als nagerecht hanteren. De eerste elf bladzijden bevatten informatie over gebruikte ingrediënten, keukengerei en drie sausrecepten. De recepten zijn ingedeeld in negen hoofdstukken, met gemiddeld tien basisrecepten en per recept ongeveer vijf variaties. Deze staan aan het eind van elk hoofdstuk.

De recepten zijn zowel klassiekers (peche melba) als zelfbedachte. Per recept is er een korte inleiding, duidelijke ingrediëntenlijst, beschreven receptuur en aantal personen die ervan kunnen genieten. Van elk gerecht is er een paginagrote foto, bij de variaties staat een kleintje naast het recept. De recepten variëren van chocolade-, ijs-, koude- en snelle desserts tot cheesecake, schuim- en kruimelgebak.

Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur. Bevat een uitgebreid alfabetisch register (zeer kleine druk) op zowel gerecht als ingrediënt wat het terugzoeken vergemakkelijkt. Deel uit een uitgebreide reeks.

Specificaties:

Auteur: Wendy Sweetser | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048304431 | 288 blz. | Maart 2012

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Toetjesbijbel – Rutger van den Broek

Toetjesbijbel - Rutger van den Broek; Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Met ruim 300 recepten ben je met dit boek wel even zoet. Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest!

Specificaties:

Auteur: Rutger van den Broek | Uitgeverij: Carrera Culinair | 9789048861828 | November 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het beste van 10 jaar Heel Holland Bakt

Het beste van 10 jaar Heel Holland Bakt; Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

10 jaar Heel Holland Bakt, dat verdient een feestje! In Het beste van 10 jaar Heel Holland bakt vind je de leukste technische opdrachten, de meest indrukwekkende winnaarsrecepten en blikken Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden en André van Duin terug op de mooiste herinneringen en verhalen van 10 jaar Heel Holland Bakt. Smulnummer voor alle fans van het leukste bakprogramma van Nederland.

Specificaties:

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 9789043927628 | 144 blz. | Februari 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Taartbijbel – Hans Spitsbaard

Taartbijbel, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Op nummer vijf staat de Taartbijbel. Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. Taartbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.

Specificaties:

Auteur: Hans Spitsbaard | Uitgeverij: Carrera Culinair | 9789048847266 | 464 blz. | Oktober 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Moderne kunst desserts – Caitlin Freeman

Moderne kunst desserts, Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

De desserts van Caitlin Freeman zijn wereldberoemd. Ze weet de lezer te boeien met praktische recepten en leuke verhalen over de desserts, de kunstwerken en de kunstenaars. Samen met de afbeeldingen van de originele kunstwerken, vergezeld van achtergrondinformatie, leveren de gedetailleerde, eenvoudig te volgen stap-voor-stap-instructies in Moderne Kunst Desserts inspiratie tot het maken van taarten, koekjes, parfaits en drankjes voor de heerlijkste eetbare meesterwerken. Natafelen wordt nooit meer saai. Zo smaakt kunstgeschiedenis naar meer!

Specificaties:

Auteur: Caitlin Freeman | Uitgeverij: Terra | 9789089896278 | 192 blz. | Oktober 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Sweet table – Sarah Renson

Sweet table - Sarah Renson; Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

De heerlijkste taarten, koekjes en desserts maken is niet zo moeilijk, maar ze perfect, op een elegante manier presenteren is andere koek. Sarah Renson volgde eerst een kunstopleiding en dat is duidelijk te zien in haar creaties: ze maakt van eenvoudige lekkernijen ware kunstwerkjes. Met haar tips wordt je gebak een culinair hoogstandje. Patisserie new generation!

Specificaties:

Auteur: Sarah Renson | Uitgeverij: Lannoo | 9789401489898 | 192 blz. | Maart 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

500 Taarten & Cakes – Susannah Blake

500 taarten en cakes, kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken; Susannah Blake

In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten. Laat u inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie. Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat je vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij het feest.

Specificaties:

Auteur: Susannah Blake | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048301331 | 288 blz. | November 2009

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Wild & Zoet – Rachel Lambert

Wild & Zoet - Rachel Lambert; Kookboeken om zelf de lekkerste desserts, toetjes en taarten te maken

Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke ervaring. Weer thuis maakt de prikkelende sensatie van het vinden van wilde ingrediënten plaats voor echte keukenalchemie. De verzamelde wilde planten, bessen en noten worden de basisingrediënten voor 101 onweerstaanbare drankjes, taarten, jam, pudding en meer. Deze recepten vieren de liefde voor zoet én de wilde diversiteit van natuurlijke en spannende smaken, die je nooit kan vinden in de lekkernijen van de supermarkt. Van bremstruikbloemen om in cocktails te verwerken tot zuringblaadjes voor een friszuur taartje van armenvol rozenbottels in de herfst voor een pittige glazuur op zelfgebakken koekjes, tot een tiramisu van paardenbloem- en kliswortel voor een verwarmend winters dessert…

De 22 planten die worden verwerkt in deze heerlijke seizoensrecepten worden helder beschreven, met informatie over wanneer je ze het beste kunt plukken, waar en hoe je ze kunt oogsten en welke plantendelen geschikt zijn voor consumptie en hoe ze te bewaren.

Specificaties:

Auteur: Rachel Lambert | Uitgeverij: Sterk & de Vreese | 9789464710045 | 272 blz. | Maart 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Glutenvrij – Carla Bardi

Glutenvrij - Carla Bardi; Kookboeken desserts, toetjes en taarten

In Glutenvrij staan 100 verleidelijke glutenvrije recepten voor je ontbijt, brunch, lunch, tussendoortjes, avondmaaltijden en desserts. Allemaal even voedzaam en gezond. Begin de dag met een glutenvrije granola, een smoothie vol fruit of – wat steviger – een frittata. Lunch met een glutenvrije pizza of een quiche. Trek in een tussendoortje? Wat dacht je van een rozemarijncracker! Geniet ’s avonds van een heerlijke polenta, of ga voor een verrukkelijk visgerecht.

Specificaties:

Auteur: Carla Bardi | Uitgeverij: Rebo Productions | 9789036639408 | 120 blz. | Augustus 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

Reacties zijn gesloten.