AVI boeken groep 6: M6 en E6

Leuke AVI boeken groep 6 M6 en E6

AVI boeken groep 6. Eenmaal in groep 6 leren kinderen nóg beter lezen met AVI boeken op AVI-niveaus M6 en E6. Omdat het maken van voldoende leeskilometers erg belangrijk is, is het belangrijk dat het kind het leesboek leuk vindt. Welk leesniveau het boek heeft wordt steeds minder belangrijk.

Leesniveau groep 6

Ben je niet bekend met de term AVI leesniveau? Meer informatie over vind je in het blog: AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?. Als kinderen in groep 6 komen lezen ze vaak eerst weer even op AVI M5 om de smaak weer te pakken krijgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je kind op een hoger niveau leest, dit hoor je vaak van de leerkracht. Lees voor meer inspiratie dan even het blog AVI boeken groep 7: AVI M7 en AVI E7.

AVI boeken groep 6: M6

Dolfje Weerwolfje 1 – Paul van Loon

AVI boeken groep 6 AVI M6 Dolfje Weerwolfje, Paul van Loon

Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmie binnen. ‘Ik wil dit niet,’ gromt Dolfje. ‘Misschien gaat het vanzelf wel over,’ zegt Timmie. ‘Jij hebt makkelijk praten,’ gromt Dolfje. ‘En als het niet overgaat? Wat dan?’ Uitgeverij: Leopold.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

De regels van Floor – Marjon Hoffman

AVI boeken groep 6 De regels van Floor 1 - Marjon Hoffman AVI M6

Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken. Dat vindt Floor. Ze vindt ook dat je iemand die jou een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. En dat grote mensen die zielige kinderen uitlachen ook op de gang moeten staan. Je vader mag nooit zijn rare dieet aan de rest van de familie opdringen, en als iemand in het water springt, kun je er soms best achteraan springen. En je broer mag nooit je barbiekleertjes met spijkers aan de muur timmeren! Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Het leven van een loser 2 – Vette pech! – Jeff Kinney

AVI boeken groep 6 Het leven van een loser 2 - Vette pech! - Jeff Kinney AVI M6

Wat je ook doet, vraag Bram niet hoe zijn vakantie was, want als er íets is waar hij niet over wil praten… Na een waardeloze zomervakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Hij heeft er zin in en wil alle vakantie-ellende zo snel mogelijk vergeten. Het schooljaar begint goed: op dag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag waarop Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten…Hoewel hij die vernedering graag stil wil houden, verspreidt zo’n verhaal zich nogal gemakkelijk op school. Zo fijn is het nieuwe schooljaar dus ook weer niet! Hoe overleeft Bram dit jaar op school? Uitgeverij: de Fontein.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Dagboek van een muts – Rachel Renée Russell

AVI boeken groep 6 Dagboek van een muts - Rachel Renée Russell AVI M6

Een nieuwe school, nieuwe aartsvijanden. En ook een nieuw dagboek, zodat Nikki al haar ellende kwijt kan. Wanneer haar vader, ongediertebestrijder, een contract sluit met een poepiesjieke eliteschool, krijgt Nikki een beurs. Maar… hoe word je populair zonder coole smartphone of hippe outfit? DUH. Niet dus!

De populaire meiden negeren Nikki, hottie Brandon merkt haar alleen op wanneer ze weer eens een ENORME blunder begaat en zelfs haar echte vrienden zien haar niet meer staan als Mackenzie ze uitnodigt voor een feest. Ellendiger kan het niet. Toch? Uitgeverij: de Fontein.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Koen Kampioen – Voetbal is voor iedereen – Fred Diks

AVI boeken groep 6 Koen Kampioen - Voetbal is voor iedereen - Fred Diks AVI M6

Koen kan niet alleen scoren als de beste, hij is ook een goede vriend. Dus wanneer zijn vriendin Aukje kans maakt op de prijs van Sporter van het jaar, staat hij gelijk klaar om haar te helpen. ­Ondertussen hebben ze het ook druk met iets anders. Aukjes nieuwe buurjongetje Omar is gek op voetbal en heeft veel talent, maar zijn ouders kunnen geen lidmaatschap van de club betalen. Koen en Aukje bedenken een plan, want voetbal is voor iedereen! Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

AVI boeken groep 6: E6

Otje – Annie M.G. Schmidt

AVI boeken groep 6 Otje - Annie M.G. Schmidt AVI E6

Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen. Met illustraties van Fiep Westendorp. Uitgeverij: Querido.

 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Het grote kinderliedjesboek – Walter Verbeecke

AVI boeken groep 6 Het grote kinderliedjesboek - Walter Verbeecke AVI E6

Samen liedjes zingen is een belangrijk element in de ontwikkeling van het jonge kind. Peuters en kleuters zijn heel gevoelig voor muziek. De melodietjes klinken al snel vertrouwd en de teksten die over alles en nog wat gaan, prikkelen de nieuwsgierigheid. Samen liedjes zingen opent nieuwe werelden en het is ook nog eens zo leuk om te doen.

Deze bundel bevat een schat aan grappige, gezellige, bekende en minder bekende liedjes, samen goed voor ontelbare vrolijke momenten. De bekendste kinderliedjes zoals in gebruik op de scholen en kinderdagverblijven. Muzieknotatie voor diverse instrumenten met aanwijzingen voor de begeleiding, suggesties voor spelletjes en beweging. Uitgeverij: Reba Producties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

De kleine kapitein – Paul Biegel

AVI boeken groep 6 De kleine kapitein - Paul Biegel AVI E6

De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt zijn schip de Nooitlek en begint samen met de drie verstekelingen Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje aan een lange, gevaarlijke reis naar het eiland van Groot en Groei. Daar kun je in één nacht groot worden… Toch? Uitgeverij: Gottmer. De kleine kapitein kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Alle verhalen van Kikker en Pad – Arnold Lobel

AVI boeken groep 6 Alle verhalen van Kikker en Pad - Arnold Lobel AVI E6

Ook al staat Kikker altijd te trappelen om iets te ondernemen en doet Pad het liever wat rustiger aan, toch zijn ze de beste vrienden die je je kunt voorstellen. In dit boek zijn al hun avonturen verzameld en ingedeeld naar de vier seizoenen.

Als het lente is leest Pad zijn pas gezaaide zaadjes voor, omdat hij denkt dat ze misschien bang zijn in het donker. In de zomer proberen ze hun ijsjes op te eten vóór alles gesmolten is. Als het herfst is harken ze als verrassing de bladeren in elkaars tuin bij elkaar, zonder dat ze dat ooit van elkaar te weten komen. En in de winter zitten ze gezellig te griezelen bij de open haard.

Maar… dan moet Pad natuurlijk wel eerst opstaan uit zijn winterslaap! Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Mees Kees – Een pittig klasje – Mirjam Oldenhave

AVI boeken groep 6 Mees Kees - Een pittig klasje - Mirjam Oldenhave AVI E6

Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen… Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Meer AVI groep 3

Meer AVI groep 4

Meer AVI groep 5

Meer AVI groep 6

Meer AVI groep 7

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com