Toen ik dood was, recensie

Recensie Toen ik dood was, Loes den Hollander

Toen ik dood was, recensie. Deze spannende thriller werd geschreven door thrillerkoningin Loes den Hollander. Over liefde, scheiding en het ontdekken van een dubbelleven…

Thrillers

In mijn leven heb ik al heel wat boeken gelezen. Een favoriet genre heb ik niet echt, sta overal voor open en laat me graag literair verrassen. Dat gezegd hebbende, het lezen van een goede thriller sla ik niet af! Daarnaast heb ik ook geen favoriete auteur, ook dat wisselt, net als de seizoenen. Al ken ik er wel veel bij naam.

Toen ik in februari de thriller Wacht maar af van Loes den Hollander las was ik wel even verbaasd. Wat een goed boek, onder welke steen had ik gelegen zeg?! Waarom kende ik deze schrijfster nog niet? Inmiddels heeft Loes den Hollander al 25 boeken op haar naam staan en ik kende er nog geen één! Het smaakte naar meer en ik ging besloot Toen ik dood was ook maar gelijk te lezen.

Toen ik dood was

Recensie Toen ik dood was, Loes den Hollander

Maryan Brandhorst is gelukkig getrouwd met haar man Floris. Ze is dan ook verbijsterd als haar man na tien jaar huwelijk ineens aangeeft te willen scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn enige en simpele verklaring. Ondanks dat Floris het in alle toonaarden ontkent komt Maryan er al snel achter dat hij haar wel degelijk verlaten heeft voor een andere vrouw.

Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. En net als Floris beweert Tony dat er geen andere vrouw in het spel is. Helaas ontdekt ook Thaïs, net als Maryan, dat zij bedrogen is.

Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…  

Conclusie

Wat is dit boek fantastisch geschreven. Het verhaal volgen we afwisselend door de ogen van Maryan, Thaïs en een derde vrouw: Fanny. Desondanks is het boek voor mij goed te volgen, ik hou ervan als er meerdere verhaallijnen door elkaar lopen. Het is erg fascinerend om te lezen hoe de vrouwen door de verschillende gebeurtenissen met elkaar in contact komen.

Het verhaal is groots en meeslepend met een onverwacht en geen dertien in het dozijn plot, wat ik erg verfrissend vond. Knap! Het liefst zou ik veel meer in detail willen treden over deze heerlijke thriller, maar dat zou echt afbreuk doen aan het verhaal. Daarom kies ik ervoor om het hierbij te laten en je aan te raden het boek zelf te lezen.

Mijn beoordeling Toen ik dood was:

Specificaties:

Auteur: Loes den Hollander | Uitgeverij: de Crime Compagnie | 9789461094025 | 300 blz. | Oktober 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *