Toen ik dood was, recensie

Recensie Toen ik dood was, Loes den Hollander

In februari las ik voor het eerst een boek van Loes den Hollander en ik was meteen verkocht. Daarom ging ik op zoek naar andere titels van haar hand. Nu was het de beurt aan de thriller Toen ik dood was. Is dit boek net zo goed?

Zoals gezegd maakte ik in februari kennis met de thriller Wacht maar af van Loes den Hollander. En onder welke steen had ik gelegen zeg?! Waarom kende ik deze schrijfster nog niet? Inmiddels heeft ze al 25 boeken op haar naam staan en ik ben vast van plan om ze allemaal te gaan lezen!

 

Toen ik dood was

Recensie Toen ik dood was, Loes den Hollander

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk aangeeft te willen scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Ondanks dat Floris het ontkent komt Maryan er al snel achter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw.

Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar. Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is.

Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…

 

Mijn mening

Wat is dit boek fantastisch geschreven. Het verhaal volgen we afwisselend door de ogen van Maryan, Thaïs en Fanny. Desondanks is het boek goed te volgen. Erg fascinerend om te lezen hoe de vrouwen door de verschillende gebeurtenissen met elkaar in contact komen. Het verhaal is groots en meeslepend met een onverwacht en geen dertien in het dozijn plot, wat ik erg verfrissend vond. Knap!

Het liefst zou ik veel meer in detail willen treden over deze heerlijke thriller, maar dat zou echt afbreuk doen aan het verhaal. Daarom kies ik ervoor om het hierbij te laten en je aan te raden het boek zelf te lezen. Meer informatie over Toen ik dood was vind je hier.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.