Wacht maar af – recensie

Recensie over de psychologische thriller Wacht maar af, geschreven door Loes den Hollander

In februari las ik de thriller Wacht maar af, geschreven door Loes den Hollander. Het gaat over Franka die na een hersenbloeding wakker wordt in het ziekenhuis. In dit blog vind je mijn mening over het boek.

Sinds dit jaar schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik in de afgelopen maand heb gelezen. Elke keer als ik een recensie schrijf ontdek ik weer pareltjes die ik heel graag wil lezen. Het valt me al op dat thrillers regelmatig terugkomen! Naast natuurlijk heel veel kinderboeken, die ik graag voorlees aan mijn kinderen. Zo ontdekte ik een tijdje geleden het boek Wacht maar af, geschreven door Loes den Hollander.

 

Wacht maar af

Recensie Wacht maar af, geschreven door Loes den Hollander

De psychologische thriller Wacht maar af gaat over Franka. Op een dag wordt ze gebeld door haar moeder die geheimzinnig doet over een staatslot. Zou het echt zo zijn dat er een grote prijs op is gevallen? Hoe hoog zou het bedrag zijn? Wat zou ze allemaal met dat geld kunnen doen? Maar eenmaal bij haar moeder krijgt ze, voor haar moeder iets heeft kunnen vertellen, een hersenbloeding…

Wanneer Franka weer wakker wordt ontdekt ze dat er een aantal weken voorbij zijn gegaan. Weken waaraan ze geen enkele herinnering heeft. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden, en haar man, stiefzus en ex-man gedragen zich ronduit merkwaardig. Wie kan ze nog vertrouwen nu haar geheugen haar zo in de steek laat?

Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Haar vriendinnen zijn hier erg enthousiast over, want ze laat zich nu niet meer makkelijk iets op de mouw spelden. Dit zorgt ervoor dat Franka langzaam maar zeker het gevoel krijgt dat niet alle veranderingen aan haar hersenletsel zijn toe te schrijven… Heeft dat staatslot er misschien ook iets mee te maken?

 

Mijn mening

Het zal je maar gebeuren. Dat je op een gegeven moment wakker wordt in een ziekenhuis en tot de ontdekking komt dat je vijf weken van je leven mist. Vijf weken waarin je moeder is overleden, gecremeerd (terwijl ze begraven wilde worden!) en iedereen zich blijkbaar ineens anders gedraagt. Of ben jij degene die veranderd is? Nou is deze situatie an sich natuurlijk al een nachtmerrie, maar Loes den Hollander weet het verhaal nog veel erger te maken dan het al is!

In Wacht maar af draait alles om vertrouwen en wantrouwen. Franka durft in eerste instantie niet op zichzelf te vertrouwen, maar gaandeweg ontdekt ze steeds meer zaken die ervoor zorgen dat ze juist de anderen wantrouwt. Maar hoe hou je je staande in een omgeving waarin iedereen je wantrouwen toeschrijft aan je hersenbloeding?

Kortom, Wacht maar af is een psychologische thriller die wat mij betreft zeker de moeite van het lezen waard is! Meer informatie over het boek vind je hier.

 

Lees ook

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.