Boeken gelezen in november 2022

Boeken gelezen in november 2022

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je van de meesten dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in november 2022. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

De tunnel – Anna Woltz

De tunnel, een Young Adult geschreven door Anna Woltz, werd bekroond met een Zilveren Griffel 2022.

Londen, september 1940. Dit is ons verhaal. We leren elkaar kennen diep onder de grond, in de tunnels van de Ondergrondse. Elke nacht schuilen we daar voor de bommen die Londen verwoesten. Quinn is vijftien. Ze is van huis weggelopen met een tas vol juwelen en ze wil de wereld veranderen. Jay is alles kwijt, dus regels kunnen hem gestolen worden. Sebastian is Quinns grote broer, maar ze noemt zijn naam niet. Voor zijn familie bestaat hij niet meer. Ella van veertien vertelt het verhaal. Ze is net een jaar ziek geweest en voelt zich onzichtbaar – maar dan komt de tunnel. Uitgeverij: Querido.

De tunnel kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Boutje van de rommelberg – Mirjam Oldenhave

Boutje van de rommelberg is bekroond met een Bronzen Griffel 2022 in de categorie zes tot negen jaar.

Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer. Wat een troep, denken de meeste mensen. Maar voor Boutje is het een paradijs, want hij is de knutselkoning. Hij kan alles verzinnen én maken, ook dingen die nog niet bestaan. Als hij op een dag tussen de rommel een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen. Maar ook de avonturen! Uitgeverij: Ploegsma.

Boutje van de rommelberg kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

De Zoete Zusjes helpen de natuur – Hanneke de Zoete

Saar en Janna, ook wel bekend als De Zoete Zusjes, willen iets doen voor het milieu! In De Zoete Zusjes helpen de natuur gaan ze aan de slag om de speelplek bij hun in de buurt te redden van bouwplannen. Want daar leven allemaal bloemen, vlinders en vogels, en Bram heeft er een geheime boomhut! Daarom verzinnen Saar en Janna een actieplan! Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

De Zoete Zusjes helpen de natuur kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness

Today is your future – Rini Petersen

Het mindset boek Today is your future is geschreven door ervaringsdeskundige Rini Petersen. Hij liep stuk op de door hem ingeslagen weg, maar durfde lang niet toe te geven dat zijn keuzes hem uitputte. Ondanks zijn slechte start in het leven en ADHD wist hij te ontsnappen aan de chaos in zijn leven. Aan de chaos in zijn hoofd. De enige manier om te veranderen, is om te veranderen. Klinkt dat te simpel?

Rini laat je met dit boek zien dat veranderen kan! Daarbij is het nodig om eerlijk om te gaan met je eigen mogelijkheden. Vaak is het prima dat je bepaalde dingen (nog) niet kunt. Even vaak is het nodig om aan jezelf te werken wanneer je groei wilt bereiken: om te kunnen bereiken wat je wél wilt. Dan is het tijd om bewust andere keuzes te gaan maken. Wie de eigen grenzen en mogelijkheden eenmaal kent, ervaart vrijheid. Uitgeverij: Mindset boek.

Today is your future kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com