Bullet Journal – De handleiding, recensie

Bullet Journal - De handleiding, recensie; Kelly Deriemaeker.

Bullet Journal – De handleiding, recensie. Wil jij net als ik ook graag een Bullet Journal bijhouden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ga je dapper van start en loop je vast? Dan is het lezen van Bullet Journal – De handleiding, geschreven door Kelly Deriemaeker, een echte aanrader!

Bullet Journal

Al meerdere keren ondernam ik een dappere poging om een Bullet Journal bij te houden. En iedere keer zei ik streng tegen mezelf: volhouden nu! Om na een poosje te constateren dat ik er weer een potje van had gemaakt. Wat er miste? Een duidelijk systeem. Oh, en het helpt mij ook enorm om niet teveel inspiratie op te willen doen op social media… Al die prachtige plaatjes van BuJo’s die ik onder ogen kreeg, zorgden er letterlijk voor dat ik bevroor.

Bullet Journal – De handleiding

Bullet Journal - De handleiding, recensie; Kelly Deriemaeker.

Met het schaamrood op de kaken moet ik je bekennen dat ik dit boek al heel lang op mijn e-reader had staan. Ik kon mezelf er alleen niet toe zetten om het te gaan lezen, want ja, dan moet je er ook gelijk wat mee. Tenminste, zo zit ik wel in elkaar. Maar toen mijn zoveelste lijstje per ongeluk in de prullenbak belandde besloot ik dat het zo niet langer kon. Tijd voor actie.

Ben jij ook een fervent lijstjesmaker? Dan is de kans groot dat jij tegen hetzelfde bovenstaande probleem aanloopt als ik. Aangezien Kelly Deriemaeker er ook tegenaan liep besloot ze een boek te schrijven over het starten met een Bullet Journal. Want het enige wat je nodig hebt, naast een notitieboek/BuJo en schrijfgerei, is een systeem. En eerlijk is eerlijk, die had ik tot nog toe nooit.

BuJo systeem

Wat Kelly in het boek Bullet Journal – De handleiding zo mooi benadrukt: een BuJo moet je leven makkelijker maken. Heb je de basis op orde? Dan kun je stap voor stap extra dingen gaan toevoegen. Maar bovenal is het een planner en agenda in één die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten.

Het mooie van een BuJo is dat je dingen uit kunt proberen. Werkt het voor je? Dan neem je het mee. Werkt het niet? Dan laat je het achter. Het is bovendien jouw persoonlijke plek, wat een ander ervan vindt doet er niet toe.

Conclusie

Eerder las ik al met veel plezier de boeken Handlettering Journal Doe je zo! en Doodles & Letters, maar dat was meer gericht op het verbeteren van mijn handlettering skills. En hoewel dat zeker leuk is om te doen en absoluut een mooie toevoeging kan zijn aan je BuJo, is dat niet wat je uitgangspunt zou moeten zijn. Want als de basis van je Bullet Journal niet goed is, dan kan geen sierletter of doodle je nog redden.

Sinds ik het boek Bullet Journal – De handleiding heb gelezen ben ik tevreden met het resultaat. Het werkt namelijk voor mij en dat is het allerbelangrijkste. Wil je ook een duidelijk stappenplan om je BuJo op te zetten? Begin dan gelijk met lezen!

Mijn beoordeling Bullet Journal – De handleiding:

Specificaties:

Auteur: Kelly Deriemaeker | Illustraties: Emma Thyssen | Uitgeverij: Horizon | 9789463962162 | 128 blz. | November 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.