Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken, recensie

Foeksia de miniheks - Toverspreuken en heksenstreken, recensie; Voorleesboek met korte verhalen; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken is een leuk voorleesboek voor jonge kinderen. Het boek bevat meerdere korte verhalen over Foeksia de miniheks en werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Op een dag wandelt Kwark, de tovenaar met het houten been, in het Heksenbos. Opeens ziet hij een ei liggen en neemt het mee. Uit het ei komt een miniheks en hij noemt haar Foeksia. Paul van Loon schreef de kinderboekenserie Foeksia de miniheks en Saskia Halfmouw bracht haar met haar illustraties tot leven.

Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken

Foeksia de miniheks - Toverspreuken en heksenstreken, recensie; Voorleesboek met korte verhalen; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Het voorleesboek Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken bevat korte verhalen over Foeksia de miniheks. Ze past op de babydieren in het Heksenbos, ze oefent toverspreuken op de Heksenschool en als juf Minuul jarig is, treden Foeksia en haar vriendinnen op als een echte heksenband. En natuurlijk doet Foeksia af en toe iets ondeugends zoals toveren met het Grote Toverboek, terwijl dat helemaal niet mag…

Conclusie

Voor jonge kinderen kan het voorleesboek Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken erg leuk zijn. De lengte van de verhaaltjes zorgen ervoor dat ze ideaal zijn om voor het slapengaan voor te lezen. Heb je een ouder kind die wellicht al een aantal zelfleesboeken over Foeksia de miniheks heeft gelezen? Dan kunnen sommige verhalen erg bekend voorkomen.

Hoewel niet alle verhalen over Foeksia de miniheks even leuk/grappig zijn, hebben de kinderen en ik toch regelmatig heel hard moeten lachen. Vooral toen papa Kwark allergisch bleek te zijn voor katten… En dat maakt het al meer dan de moeite waard om het boek voor te lezen!

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Toverspreuken en heksenstreken:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025864286 | 96 blz. | Maart 2014

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.