Kleurboeken voor volwassenen

De beste, mooiste en leukste kleurboeken voor volwassenen

Kleurboeken voor volwassenen. Het kleuren voor volwassenen blijft onverminderd populair. Omdat er zoveel aanbod is maakte ik een overzicht van de leukste, mooiste en beste kleurboeken voor volwassenen. Veel plezier!

Kleuren voor volwassenen

De populariteit van kleuren voor volwassenen is volkomen terecht als je het mij vraagt! Soms vind ik niks fijner dan samen met de kinderen te kleuren aan de eettafel. Het kleuren helpt om mijn hoofd leeg te maken, te ontspannen. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe hobby, dan is iets simpels als kleuren voor volwassenen echt wel aan te raden. Door te kleuren kom je namelijk helemaal tot rust en je maakt ook nog eens hele mooie creaties. Van Hollandse meesterwerken, prachtige bloemen tot skylines, het komt hier allemaal voorbij.

 

Kleurboeken voor volwassenen

Net als bij kinderen is ook de keuze in kleurboeken voor volwassenen enorm. Een favoriet onderwerp is bijvoorbeeld het inkleuren van mandala’s, met name omdat het kleuren van de ronde vormen een meditatief effect heeft. De mooiste kleurboeken voor volwassenen vind ik persoonlijk die van Maria Trolle, zoals het kleurboek Schemertijd die je verderop in de lijst aantreft. Maar goed, mijn voorkeur kan per dag anders zijn, het hangt ook van mijn humeur af. Ook de kleurboeken voor volwassenen die door Johanna Basford gemaakt zijn, zoals Secret Garden, vind ik erg mooi.

 

Kleuren op nummer voor volwassenen

Kleuren op nummer ken je misschien wel. Een tekening is opgedeeld in verschillende vakjes en is voorzien van een nummer. Ieder nummertje is verbonden aan een eigen kleur. Door deze legenda aan te houden en volgens deze nummers de vakjes in te kleuren, heb je aan het einde een prachtig resultaat. Ideaal voor de dagen dat je niet teveel na wil denken, want succes is gegarandeerd. Ook in deze kleurboeken is een hoop keuze, lees voor meer inspiratie maar eens het blog: Kleuren op nummer voor volwassenen.

 

Potloden of viltstiften?

Tja, dan rest de vraag: waarmee wil je gaan kleuren? Sowieso is deze keuze afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar ook van het gewenste resultaat. Er zijn bijvoorbeeld heel veel verschillende kleurpotloden op de markt, ieder met hun eigen kwaliteit. Wil je kwalitatief goede kleurpotloden, met een mooi pigment dan kom je al gauw op kleurpotloden van de merken Caran d’ache of Faber Castell. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze schreef ik eerder al eens het blog: Kleurpotloden voor volwassenen. Gaat jouw voorkeur uit naar het kleuren met viltstiften dan sta je waarschijnlijk voor dezelfde vragen, hoe kies je nou de juiste? Lees dan vooral eens het blog met alle informatie over Viltstiften voor volwassenen.

 

Kleurboeken voor volwassenen

Nu je voorzien bent van de juiste informatie over kleuren heb je nog één ding nodig: een mooi kleurboek voor volwassenen. In dit inspiratieblog heb ik ervoor gekozen om je diverse thema’s te laten zien, in willekeurige volgorde.

 

Secret Garden – Kleurboek voor volwassenen

Secret garden kleurboek voor volwassenen

Met het kleurboek Secreat Garden van Johanna Basford val je in een konijnenhol en ontdek je een prachtig zwart-wit wonderland van inkt. Secret Garden is niet alleen een kleurboek, maar ook een interactief activiteitenboek wat je meeneemt op een wilde tocht door een prachtige geheime tuin van gedetailleerde illustraties van pen en inkt. Ze wachten op je om tot leven te worden gebracht met kleur, maar ze verbergen ook nog eens allemaal soorten kleine wezentjes. Om het kleurboek nog uitdagender te maken zijn er ook nog delen van de tuin die nog afgemaakt moeten worden. De gedetailleerde wereld van Secret Garden heeft een aantrekkingskracht voor iedereen en is zowel prachtig als inspirerend. Ben je net als ik fan van Johanna Basford? Meer kleurboeken van haar vind je hier.

Meer informatie.

 

Kleurrijke volken van de wereld – Kleurboek voor volwassenen

Kleurrijke volken van de wereld, kleurrijke volken van de wereld, Julia Woning

De wereld wordt bevolkt door kleurrijke volken. De kleuren van de wereld zie je terug in de gezichten van al deze verschillende mensen: hun cultuur, achtergrond, en geschiedenis worden weerspiegeld in hun ogen. Julia Woning maakte voor dit kleurboek voor volwassenen 35 unieke portretten in zwarte lijntekeningen, speciaal om in te kleuren. Wist je dat portretten een populair onderwerp onder kleurders is? Met de keuzes die je maakt bij het inkleuren van de portretten geef je de de mannen, vrouwen en kinderen in dit kleurboek voor volwassenen een geheel eigen karakter. Meer kleurboeken van Julia Woning vind je hier.

Meer informatie.

 

Magische spiraalpuzzels Dieren – Kleurboek voor volwassenen

Kleurboeken voor volwassenen: magische spiraalpuzzels

Ken jij de kleurboeken met magische spiraalpuzzels al? Op het eerste gezicht zien spiraalpuzzels eruit als doodgewone spiralen, maar niets is minder waar! Pak een stift, kies een van beide uiteinden van de spiraal en begin tussen de lijnen te kleuren. Met een stevige portie geduld en concentratie zal je na een tijdje een beeld van een prachtig dier zien verschijnen. Je kunt ervoor kiezen om één kleur te gebruiken of juist voor een combinatie van verschillende kleuren om je kunstwerk nog specialer te maken. Het inkleuren van magische spiraalpuzzels is superleuk om te doen en prachtig om op te hangen als eyecatcher in je interieur! De uitscheurbare kleurplaten zijn gedrukt op kwalitatief papier om doordrukken te voorkomen. Wil je liever een spiraal kleurboek met een ander onderwerp? Kijk dan even hier.

Meer informatie.

 

Kleurboek Hollandse meesters – Kleurboek voor volwassenen

Kleuren voor volwassenen: kleurboek Hollandse meesters

Wie kent deze Oud-Hollandse schilderijen niet? Het melkmeisje van Johannes Vermeer, Amandelbloesem van Vincent van Gogh, Rembrandts De Joodse Bruid, Het vrolijke huisgezin van Jan Steen. Het zijn de meesterwerken die wij allemaal wel kennen. Boekenmaker Rutger Wilmink selecteerde voor dit kleurboek voor volwassenen 25 topstukken van bekende Hollandse Meesters. De iconische schilderijen werden door schilder en kunstenaar Roland Sillem omgezet in prachtige lijntekeningen. Een inspirerend kleurboek voor volwassenen!

Meer informatie.

 

Zin in kleuren in alle seizoenen – Kleurboek voor volwassenen

Kleurboeken voor volwassenen: zin in kleuren in alle seizoenen

In dit kleurboek voor volwassenen dat gemaakt werd door Marja van ’t Wel vind je prachtige kleurplaten met reflectievragen. De maakster van dit kleurboek liet zich hierbij inspireren door te kijken naar de vier seizoenen. Bij elk seizoen koos ze voor een passend thema: Verstilling in de winter, Verwondering in de lente, Verrukking in de zomer en Verrijking in de herfst. De reflectievragen bieden de mogelijkheid tot associatie, verdieping én ontspanning. Want kleuren voor volwassenen is fijn en rustgevend. Je kunt je gedachten even ‘stil’ zetten en je fantasie aanspreken. Ook als je wat minder energie hebt, is het heerlijk om te kleuren. Alleen, of samen met andere mensen.

Meer informatie.

 

Schemertijd – Kleurboek voor volwassenen

Kleurboeken voor volwassen: schemertijd door Maria Trolle

Schemertijd is nog zo’n mooi kleurboek voor volwassenen, gemaakt door Maria Trolle. Met het kleurboek Schemertijd stap je in de magische schemering waar de grens tussen dag en nacht vervaagt en de schaduwen trucjes uithalen met je ogen. De dieren nestelen zich in weelderig groen dat hen omsluit voor de nacht. Kijk uit voor alle wezens die juist ’s nachts tot leven komen in alle hoekjes en gaatjes. Laat je geest tot rust komen door het kleuren van diepte en kleurschakeringen in de mooiste bloemen en vazen. In dit kleurboek voor volwassenen vind je ook een plantenregister met de Latijnse namen, voor degenen die van botanisch kleuren houden.

Het kleurboek voor volwassenen is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, goudkleurig linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant en prachtige diepzwarte schutbladen. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Ook fan van Maria Trolle? Meer kleurboeken van haar vind je hier.

Meer informatie.

 

Puzzel- en kleurboek dot to dot – Kleurboek voor volwassenen

Kleur- en puzzelboek voor volwassenen: dot to dot

Combineer puzzelen en kleuren met het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek! Het boek staat vol met duivels moeilijke dot-to-dotpuzzels en zal je daarom uren achtereen entertainen en bezighouden. Honderden, nee duizenden, puntjes wachten op jouw verbindingslijntje en zullen uiteindelijk prachtige voorstellingen laten zien van dieren, objecten en scènes die ook uitermate geschikt zijn om in te kleuren. Ook leuk om het resultaat later op te hangen!

Meer informatie.

 

Coloringbook – Kleurboek voor volwassenen

Kleurboek voor volwassenen Coloringbook

Kleuren voor volwassenen geeft rust, ruimte en vooral ook veel plezier. Spelen met de mooie vormen en de boeiende vlakverdelingen in dit verrassende kleurboek met abstracte vormen brengt je moeiteloos in het moment. Even los van de drukte in je leven en je hoofd. De kleuren zijn er al, je hoeft ze alleen nog maar te ontdekken! Meer kleurboeken van Saskia Vis vind je hier.

Meer informatie.

 

Mandala – Kleurboek voor volwassenen

Mandala kleuren voor volwassenen

Zoals ik eerder al ingaf is het inkleuren van mandala’s dankzij de ronde vorm een meditatieve bezigheid. Bovendien is het kleuren van mandala’s natuurlijk ook erg leuk. De mandala’s uit dit ronde mandalaboek zijn geïnspireerd op diverse aansprekende thema’s en vormen. Maak een keuze uit de afbeeldingen en kies iets wat bij jou of jouw stemming past en ga lekker relaxed kleuren in dit mandala kleurboek voor volwassenen.

Meer informatie.

 

Schrijf het rond – Kleurboek voor volwassenen

Schrijf het rond; Mandala schrijven en kleuren voor volwassenen

Net als het dot to dot puzzelboek en de magische spiraal puzzel is Schrijf het rond ook een variant op het thema van kleurboeken voor volwassenen, maar ik vind het toch de moeite van het vermelden waard! Vind jij nou kleuren leuk om te doen, maar schrijven ook? Smeed deze twee met het werkboek Schrijf het rond dan eens tot één geheel. Door het schrijven met twee of meer verschillende kleuren verschijnen er verrassende platen. Meer artikelen van Daniëlle Botermans vind je hier.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Ben je op zoek naar mooie kleurboeken of kleurpotloden voor kinderen? Bekijk dan ook eens de volgende inspiratieblogs:

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.