Viltstiften voor volwassenen

De leukste, mooiste en beste viltstiften voor volwassenen; Brushpen, Stabilo, Acrylmarker, krijtstiften

Ben jij als volwassene ook zo gek op kleuren? Dan is het fijn om over goed materiaal te beschikken. Een tijdje geleden schreef ik daarom al het blog over kleurboeken voor volwassenen. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk het materiaal waarmee je kleurt. Daarom een overzicht met viltstiften voor volwassenen.

Viltstiften voor volwassenen

Zit je kind heerlijk aan tafel te kleuren met een enorme doos viltstiften voor zich? Kriebelen je vingers en zou je eigenlijk dolgraag lekker meedoen? Dat is tegenwoordig heel normaal. Bij diverse winkels vind je talloze kleurboeken voor volwassenen met de meest mooie bloemen- en plantenpatronen, sprookjesachtige taferelen, mandala’s of kunstzinnige vlinders. Kortom er is voor elk wat wils. De een gaat op yoga om zich te ontspannen, de ander maakt zijn hoofd leeg met een doos prachtige gekleurde viltstiften die garant staan voor uren creativiteit.

Maar wie kent niet de frustratie van viltstiften die binnen een week zijn uitgedroogd, omdat de dop eigenlijk niet goed vastklikt op de stift? In hoeverre verschillen viltstiften voor volwassenen eigenlijk met die van kinderen? Waarop moet je überhaupt de kwaliteit van een viltstift beoordelen? Wij duiken onder in de wereld van de viltstiften.

 

Markers

Aquarel markers

Te beginnen met de vraag waarin de viltstiften voor volwassenen zich onderscheiden met die van kinderen? Er gaat een wereld voor mij open. Er zijn aquarel markers: stiften met inkt op waterbasis. De inkt gaat weer vloeien als je het nat maakt. Met viltstiften op waterbasis kun je geweldig dik/dun effecten maken en je kan ze in combinatie met penseel en water gebruiken. Ideaal voor mooie wassingen en aquareleffecten. Te koop zijn o.a. Ecoline Brush Pen of de Karin Brushmarkers.

Meer informatie.

 

Acryl markers

Er zijn ook acryl markers, zogenoemde verfstiften op de markt. De inkt is op basis van acryl. Je kunt ze gebruiken op een ondergrond van hout, plastic, papier, karton, steen, canvas en zelfs plastic. De Posca verfstift en Molotow Paintmarkers zijn goed verkochte en beoordeelde markers.

Meer informatie.

 

Chalk markers

En heb je je altijd al afgevraagd hoe de juf van je kind zo’n mooie raamtekening kan maken? Dat gebeurt met chalk markers, beter bekend als krijtstiften. Deze zijn ook geschikt voor kinderen, want de inkt op basis van krijt was je makkelijk uit kleren en je veegt de tekening zo weer uit. Mogelijke krijtstiften zijn o.a. Uni Chalk Markers, krijtstiften van Edding. De alcohol marker wordt vaak gebruikt door architecten, grafisch ontwerpers en art directors voor het creëren van mooie schaduwen, kleurovergangen en egale vlakken. Bekende merken zijn o.a.: Brushmarker, Promarker, Copicmarker.

Meer informatie.

 

Viltstift met lange levensduur

De stiften voor volwassen bieden dus een scala aan mogelijkheden. Wil je gewoon een normale, maar wel degelijke viltstift? Let er dan op dat de punt niet snel krom gaat staan of ingedrukt kan worden, de inkt uitwasbaar is en een goede variatie aan kleuren wordt aangeboden. De viltstiften van bijvoorbeeld het merk Stabilo kunnen 24 uur zonder dop zonder uit te drogen, de inkt is uitwasbaar en de dop blijft stevig zetten.

Meer informatie.

Ook de viltstiften van Crayola worden goed beoordeeld. De punt is niet makkelijk weg te drukken. Essentieel punt! Inkt is gemakkelijk afwasbaar van de huid en kleren en de viltstiften hebben mooie diepe en heldere kleuren.

Meer informatie.

 

Echt leuk!

Ik had geen idee wat er allemaal te koop was op het gebied van viltstiften. Ik dacht in eerste instantie ‘viltstiften voor volwassen?’, wat is dit nu weer voor marketingtruc. Inmiddels ben ik enthousiast over alle creatieve mogelijkheden. Zo’n acrylmarker is ideaal voor het maken van een leuke surprise of een Pinterestwaardige tekening! Meer inspiratie nodig? Hieronder volgt een overzicht van goede viltstiften voor volwassenen.

 

Viltstiften voor volwassenen op een rij

Talens ecoline brush pen set

Viltstiften voor volwassenen kopen; Talens Ecoline Brush pen set

 

Set met superhandige Ecoline Brush Pens; deze zijn klaar voor gebruik en ook nog eens geurloos. Je gebruikt de Brush Pen voor dunne precieze lijnen of voor energieke streken, maar ook voor het vullen van grote kleurvlakken waardoor je tekening al snel professioneel oogt.

Meer informatie.

 

Posca verfstiften voor volwassenen

Posca verfstiften voor volwassenen

De inkt van een verfstift lijkt op acrylverf, is dekkend en ondoorschijnend. Zonder alcohol en oplosmiddel, reukloos, sneldrogend en trekt niet in het papier. Het is verwijderbaar van een gladde ondergrond zoals glas.

Meer informatie.

 

Molotow acrylstiften

Molotow acryl stiften kopen

De Molotow markers zijn geschikt voor bijna ieder oppervlak zoals bijvoorbeeld: canvas, hout, steen, keramiek, verschillende soorten plastic, glas, papier, leer etc! Deze viltstiften voor volwassenen zijn permanent, zijn zeer hoog gepigmenteerd, kunnen gebruikt worden voor binnen en buiten en hebben een goede UV bestendigheid. De stiften zijn hervulbaar en de punt is verwisselbaar. Kortom, de markers van Molotow zijn professionele en veelzijdige stiften.

Meer informatie.

 

Funtastic Window Fun van Edding

Funtastics window fun; raam stiften edding kopen

 

Hoewel deze te boek staat als stift voor kinderen misstaat hij ook zeker niet in het rijtje goede viltstiften voor volwassenen. Met de raamstiften voor kinderen kun je dekkend en opvallend tekenen op glas, ramen, spiegels en donkere papieren oppervlakken. De pastapunt heeft een schrijfdikte van 2-6 mm. De inkt op waterbasis kan met water van bijna alle oppervlakken worden geveegd zonder resten achter te laten en kan ook op 60°C uit de meeste textielsoorten worden gewassen. Voldoet aan de CE-norm voor kindvriendelijk speelgoed. Verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, bruin, lichtblauw en neongroen.

Meer informatie.

 

Uni-Ball Chalk Marker

Uni chalk marker; Krijtstiften, ook verkrijgbaar in kleur

Uni-Ball chalkmarker krijtstift is de ideale krijtstift voor b.v. reclameborden of glas. Ook verkrijgbaar in diverse kleuren. Na droging is de krijtinkt veegvast en buitenbestendig. Met een vochtige doek weer te verwijderen.

Meer informatie.

 

Winsor & Newton Brushmarker

Winsor & Newton brushmarker

 

De Brushmarkers van Winsor & Newton zijn handige markerstiften met een lange, flexibele penseelpunt. Hierdoor heb je veel controle over de markers, kun je er heel precies mee werken en sierlijke lijnen mee maken. Deze Brushmarkers op alcoholbasis hebben een goede kleurkwaliteit en zijn dekkend zonder strepen. Ideale professionele stiften voor volwassenen zoals illustrators, ontwerpers en cartoonisten die snel een tekening van hoge kwaliteit op papier willen zetten. Naast deze set grijstinten zijn ze ook verkrijgbaar in kleur.

Meer informatie.

 

Copic marker

Copic marker; Stiften op alcoholbasis voor volwassenen

Copic markers zijn stiften op alcoholbasis. De viltstiften voor volwassenen hebben 2 punten: een beitelpunt en een penseelpunt. Inclusief fineliner zwart, speciaal voor het werken met copic markers.

Meer informatie.

 

STABILO pen 68

Stabilo 68 kopen;

Hoge kwaliteit viltstift met intense kleuren. Drukbestendige punt. Geurloze inkt op waterbasis. Geventileerde dop. Kan tot 24 uur zonder dop, zonder uit te drogen. Verkrijgbaar in diverse sets, maar indien gewenst ook per stuk. Wij hebben ze hier thuis en zijn er erg tevreden over. Tip bij ghosting: leg een of twee vellen printerpapier tussen de bladzijden om doordrukken te voorkomen.

Meer informatie.

 

Crayola viltstiften

Crayola supertips kopen

50 Supertips, hoge kwaliteit viltstiften van Crayola die erg populair zijn. De stiftpunten zijn niet eenvoudig weg te drukken. Daarnaast zijn deze punten geschikt om zowel dunne als dikke lijnen te maken. Ideaal voor tekenen, schrijven en inkleuren. Ben jij fan van kalligrafie en/of journaling? Ook daar zijn deze kleurstiften perfect voor te gebruiken. De inkt van deze viltstiften is gemakkelijk afwasbaar van huid en wasmachinebestendige kleding.

Meer informatie.

 

Nassau Fine Art Dual Marker

Nassau fine art dual markers kopen

Deze dubbelzijdige marker heeft een brede en een smalle punt. De inkt is op alcoholbasis waardoor het snel droogt en niet uitveegt. De getoonde set bevat 48 markers in diverse kleuren.

Meer informatie.

Staedtler dubbele Brush pen met penseelpunt

Staedtler dubbele brush pen met penseelpunt kopen

Professionele brush pennen van het fijne merk Staedtler. De aquarelstiften zijn flexibel en hebben een dubbele punt, wat ideaal is voor het aanbrengen van verschillende tinten. Geschikt voor tekeningen, gedetailleerd werk, manga en kleuren. De lijnbreedte van de penseelpunt: ca 1.0 en 6.0 mm, van de fijne punt: ca 0.5 en 0.8 mm. Etui met 36 kleuren.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

 

 

 

 

 

 

6 reacties op “Viltstiften voor volwassenen

  1. Marjon zegt:

    Zou je mij kunnen vertellen welke viltstiften niet doordrukken ik heb namelijk een Mandela kleurboek en kleur nu met Stabilo stiften maar deze drukken door en zie je dan op de volgende kleurplaat zitten. Dat vind ik zonde want die kleurplaat kan je dan niet meer gebruiken.

    • Gera zegt:

      Ah, dat is altijd zó vervelend! Als het mij gebeurt leg ik meestal een velletje blank papier tussen de bladzijdes. Kun je iets met deze oplossing? Mocht je liever andere stiften willen kopen die niet doordrukken dan schijnen de Crayola Supertips erg goed te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.