Pip en Posy in de sneeuw, recensie

Pip en Posy in de sneeuw, recensie; Prentenboek voor peuters geschreven door Axel Scheffler

Pip en Posy in de sneeuw is een heerlijk winters prentenboek, geschreven door Axel Scheffler. We kennen hem onder meer van De Gruffalo. Dit prentenboek is geschikt voor peuters van 1-3 jaar en sluit perfect aan bij hun belevingswereld. 

Pip en Posy in de sneeuw

Het heeft flink gesneeuwd en Pip en Posy kunnen niet wachten om naar buiten te gaan! Maar het is koud, dus voor het ein-de-lijk zo ver is moeten ze eerst warme kleren aantrekken. Vervolgens maken ze grote voetsporen in de sneeuw, vangen sneeuwvlokjes met hun tong en maken allebei een sneeuwengel.

Natuurlijk wordt er ook gesleed! Maar bij het maken van een sneeuwpop krijgen ze ruzie… Allebei moeten ze huilen en gaan nat, koud en verdrietig naar huis. Gelukkig kunnen de vriendjes niet lang boos op elkaar blijven. Ze maken het snel weer goed en gaan dan lekker naar binnen om op te warmen en samen te spelen.  

Conclusie

De prentenboeken over Pip en Posy zijn hier een daverend succes. En wie zegt dat je Pip en Posy in de sneeuw alleen in de winter kan lezen? Onze kinderen zijn gek op sneeuw en onze jongste dochter vraagt dan ook regelmatig om dit boekje, ook al is het hartje zomer. En ik moet zeggen dat ik het ook dan met veel plezier aan haar voorlees. Dat komt omdat de verhalen over Pip en Posy op zo’n manier geschreven zijn dat het recht uit het leven van een peuter gegrepen lijkt te zijn. Samen spelen is immers hartstikke leuk, maar hoe lastig is het als je allebei ineens wat anders wil? Hoe ga je daarmee om? En wat als je ruzie krijgt? Hoe maak je dat weer goed?

De prachtige prenten in Pip en Posy in de sneeuw maken het boekje meer dan af. En de lengte van het verhaal maakt dat een jonge peuter de aandacht er prima bij kan houden. Door het prentenboek meerdere keren samen te lezen wordt het verhaal nog leuker voor je kindje.

Mijn beoordeling Pip en Posy in de sneeuw:

Specificaties:

Auteur: Axel Scheffler | Uitgeverij: Gottmer | 9789025771645 | 24 blz. | Oktober 2019

Pip en Posy in de sneeuw is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.