Prentenboek Top 10 2021

Prentenboek Top 10 2021

Prentenboek van het Jaar 2021 is Coco kan het! Maar naast Coco kan het! zijn er nog negen prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek Top 10 2021 vormen. Welke dat zijn lees je in dit blog!

Coco kan het! – Loes Riphagen

Prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het; Prentenboek Top 10 2021

Een tijdje geleden schreven we al over Prentenboek van het Jaar 2021 Coco kan het!. Het prentenboek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2021.

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken… Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Uitgeverij: Gottmer.

Coco kan het! kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De jongen en de Walvis – Linde Faas

Prentenboek top 10 2021 De jongen en de walvis, Linde Faas

Er was eens een jongen die graag alleen was. Maar op een dag viel hij in slaap… In droomachtige afbeeldingen vertelt Linde Faas het verhaal van een toevallig treffen tussen een jongen en een reuzenwalvis. Door deze ontmoeting komt de jongen erachter hoe fijn het is om: iemand om mee te spelen iemand om mee te ontdekken iemand om zich mee te verwonderen… een vriend te hebben. Uitgeverij: Lemniscaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Dit is Uil – Libby Walden

Prentenboek top 10 2021 Dit is uil; Libby Walden

Dit is Uil. Kennen jullie elkaar al? Nee? Oké, mag ik je voorstellen aan… Een interactief fladder-, tik- en klapboek. Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Eén voor jou, twee voor mij – Jörg Mühle

Prentenboek top 10 2021 Eén voor jou, twee voor mij

Beer vindt drie heerlijke paddenstoelen. Zijn vriend Wezel gooit ze meteen in de pan. Maar dan hebben de vrienden een probleem: drie paddenstoelen voor twee dieren, hoe moet dat nou? Zowel Beer als Wezel vindt dat hij recht heeft op twee paddenstoelen. Dan komt Vos aangeslopen en gaat er met een paddenstoel vandoor. Probleem opgelost, ware het niet dat er ook nog een toetje is: drie aardbeien… Een fris en speels prentenboek over delen. Uitgeverij: Gottmer.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kom je mee? – Sjoerd Kuyper

Prentenboek top 10: kom je mee? Rubinstein

In de Prentenboek Top 10 2021 vinden we ook Kom je mee? Een informatief prentenboek met een gevoelig onderwerp: scheiden.

Als Nesta zijn A-diploma haalt, krijgt hij een mooie grote ingelijste foto van zijn goede vriend de kat Bardo. Voor op zijn kamer bij papa. Want als Nesta bij zijn papa is mist hij Bardo. Videobellen kan niet, want papa heeft geen laptop, dus schrijft hij briefjes naar Bardo. Maar dat is toch niet hetzelfde. Op een dag neemt Nesta Bardo toch mee in zijn gymtas. Eerst mee naar school, waar Bardo heel stil moet zijn zodat de juf hem niet hoort en dan mee naar het appartement van papa. Bardo maakt meteen vriendjes met de kat van de buurvrouw… Uitgeverij: Rubinstein Publishing.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Mijn handen dansen – Mijn mondje is een rondje – Riet Wille

Mijn handen dansen & Mijn mondje is een rondje; Prentenboek Top 10 2021

Peuters en kleuters ontdekken met dit dubbel-dikke kartonboek wat ze allemaal met hun handen en met hun mondje kunnen doen. Met je handjes kan je klappen, op tafel trommelen en dag zwaaien. En wat kan je met je mondje allemaal doen? Een kusje geven, toeteren als een indiaan en ijsjes likken! Doe jij het kindje in dit boek na? Uitgeverij: de Eenhoorn.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Naar de wolven – Anna Woltz

Naar de wolven - Anna Woltz; Prentenboek top 10 2021

Fabeltje vindt het nieuwe speeltje van zijn bazen maar niets. Het mag op de bank en op tafel en in het grote bed. En het kan niet eens mooi zitten! Op een nacht heeft hij er genoeg van en sluipt naar het wiegje. ‘Kom,’ fluistert hij tegen het speeltje. ‘Klim op  mijn rug. We gaan.’ Samen vliegen ze over de bergen en galopperen ze over het strand. ‘Wat gaan we doen?’ vraagt Benjamin. ‘Waar gaan we heen?’ ‘Naar de wolven,’ zegt Fabeltje. Maar als ze bij de wolven zijn, is Fabeltje niet meer zo zeker van zijn plan… Een betoverend prentenboek over de komst van een nieuwe baby. Uitgeverij: Querido.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Op weg – Leo Timmers

Prentenboek Top 10 2021 Op weg - Leo Timmers

Al jaren tekent Leo Timmers allerlei voertuigen die rijden, vliegen of duiken. In Op weg bewegen ze ook echt! Door middel van schuifjes of draaischijven scheurt de raceauto weg, rijdt de tram tingelend voorbij en stijgt het vliegtuig op. Voer-, vaar en vliegtuigen uit onder meer Aap op straat, Garage Gust en Franky zijn verzameld in dit stevige kartonboek voor kleine handjes. Uitgeverij: Querido.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Petra – Marianna Coppo

Prentenboek Top 10 2021 Petra

Petra is een machtige berg. Ze kan niet worden bewogen door de wind of door de tijd. Dat denken we tenminste, tot we ontdekken dat Petra iets veel bijzonderders is. Ze kan alles zijn – een eiland, een ei en zelfs een olifant – dankzij haar levendige fantasie. Uitgeverij: BBNC Uitgevers.  

Wat rijmt er op stoep? – Harmen van Straaten

Prentenboek Top 10 2021 Wat rijmt er op stoep?

Ondeugend rijmprentenboek van de maker van Hé, wie zit er op de wc? Vandaag wordt oma heel veel jaar. Thomas bedenkt een gedicht voor haar. ‘Lang zal ze leven…’ Maar, hé, wat ligt daar? Wat gaan we nu beleven? Wat rijmt er op stoep? Rijm je mee? Een hilarisch avontuur vol vette pech! Uitgeverij: Leopold.

Wat rijmt er op stoep? kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Reacties zijn gesloten.