Prentenboek Top 10 2022

Prentenboek Top 10 2022

Prentenboek van het Jaar 2022 is Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp. Naast het prentenboek Maar eerst ving ik een monster zijn er nog negen prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek Top 10 2022 vormen. 

Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster zal tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal staan. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 2022 nog negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2020.

 

Vos gaat een stukje rijden

Prentenboek top 10 2022, Vos gaat een stukje rijden

Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen – spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever… Een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs. Er zijn ook vertelplaten, die vind je hier.

Meer informatie.

 

Het eiland van Olifant

Prentenboek Top 10 2022 Het eiland van Olifant

Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. Het wordt er heel gezellig… Een feest van een boek over gastvrijheid en samenzijn.

Meer informatie.

 

Duizend-en-één paarse djellaba’s

Prentenboek Top 10 2022 Duizend-en-één paarse djellaba's

Op vakantie naar familie in het buitenland! Pindakaas en chocopasta gaan mee heen, saffraan en oranjebloesemolie gaan mee terug. Esmaa gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden gaan weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Ze raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba’s. Ze ontmoet een waarzegster, een watermannetje, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder elkaar weer te vinden.

Meer informatie.

 

Hey baby, kijk!

Prentenboek Top 10 2022 Hey baby, kijk!

Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek. Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.

Meer informatie.

 

Heertje en Meneertje

Prentenboek Top 10 2022 Heertje en Meneertje

Wat zijn het dikke vrienden, Heertje en Meneertje. En wat zijn ze dol op bouwen! Heertje maakt een toren, Meneertje graaft een kuil. In de hoogte en in de diepte werken ze aan hun eigen huis. Op de bouwplaats drinken ze samen thee. Dan, op een dag, zijn ze klaar. Ze wonen ieder in hun ideale huis maar ze missen elkaar. Samenwonen is toch gezelliger. Maar waar? Een innemend, filosofisch en humoristisch verhaal over vriendschap.

Meer informatie.

 

De koffer

Prentenboek Top 10 2022 De koffer

De koffer is een bijzonder prentenboek dat aan het denken zet over vreemdelingen en vluchtelingen. Op een dag verschijnt er een oververmoeide vreemdeling met slechts een koffer. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En: wat zit er toch in die mysterieuze koffer? De koffer is een hartverwarmend verhaal over hoop en vriendelijkheid en de manier waarop we omgaan met mensen in nood.

Meer informatie.

 

Muk

Prentenboek Top 10 2022 Muk

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefst zou hij nog véél meer stippen hebben! Een droldwaas avontuur van Muk, een hondje om van te houden. Wist je dat er inmiddels ook al een tweede deel over Muk is? Je vindt het hier.

Meer informatie.

 

Daar ben je

Prentenboek Top 10 2022 Daar ben je

Het mooiste cadeau voor alle nieuwe baby’s:12 prenten met 12 gedichten voor de eerste 12 maanden. Dat eerste jaar staat in het teken van luiers, krampjes en knuffels. Van spelen in de box en heel veel slapen, of juist niet… Van het ene moment op het andere slaat verwondering om in wanhoop of in groot geluk. Wat verandert er veel in zo’n korte tijd – een jaar vol emoties, gevangen in een ontroerend poëzie-prentenboek.

Meer informatie.

 

De ridder zonder billen

Prentenboek Top 10 2022 De ridder zonder billen

Er was eens een ridder… zonder billen!

Er was eens een ridder zonder billen.
Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen
dat hij een prins werd en niet voor heel even,
maar voor een lang en gelukkig leven.
Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand,
waardoor hij bij zijn droomprinses belandt.

De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina.

Is je kind fan van De ridder zonder billen? Goed nieuws, er zijn meerdere delen! Die vind je hier.

Meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.