Bestverkochte boeken 2022

Bestverkochte boeken 2022

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Toch vind ik het altijd leuk om even terug te blikken: wat waren nou de bestverkochte boeken 2022?

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens – Bestverkochte boeken 2022

Met 212.000 verkochte exemplaren is het bestverkochte boek 2022 Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, vertaald door Mariëtte van Gelder.

Kya Clark woont met haar familie in het moeras van Barkley Cove in North Carolina. Hoewel Kya de jongste van vijf kinderen is, blijft ze op een gegeven moment alleen achter. Ze groeit alleen op, afgesloten van de bewoonde wereld.

Terwijl ze wacht op de terugkeer van vooral haar moeder, ruilt ze om zichzelf te onderhouden vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Gelukkig krijgt ze, overigens zonder het eerst ten volle te beseffen, de nodige hulp van de mensen uit het dorp. Ondanks alles voelt ze zich thuis in het moeras, beschouwt de natuur als haar leerschool.

Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya. Er volgt een rechtszaak die doorspekt lijkt te zijn met de nodige vooroordelen jegens het ‘moerasmeisje’, zoals de dorpelingen haar noemen. Zal haar proces wel eerlijk verlopen? Uitgeverij: The House of Books.

Daar waar de rivierkreeften zingen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley – Bestverkochte boeken 2022

De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, vertaald door Anna Livestro vinden we met 128.000 verkochte exemplaren op de tweede plek van bestverkochte boeken 2022. Lucinda Riley is bekend van onder meer de internationale boekenserie De zeven zussen.

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden… Uitgeverij: Xander Uitgevers.

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy – Bestverkochte boeken 2022

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin, staat met 120.000 verkochte exemplaren op de derde plek.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. De jongen, de mol, de vos en het paard is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert. Uitgeverij: KokBoekencentrum.

De Tijdmachine – Rutger Vink & Thomas van Grinsven – Bestverkochte boeken 2022

Op de vierde plek van de lijst met best verkochte boeken 2022 vinden we een oorspronkelijk Nederlandstalig boek: De avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2: De Tijdmachine. Tevens winnaar van de Kinderjury 2023!

Onlangs lazen wij ook al het eerste deel: De magische halsband. Beide boeken hebben bovendien de Gouden Boek-status gekregen.

De vrienden hoopten de katachtige Professnor voorgoed verslagen te hebben. Helaas blijkt in De tijdmachine al snel dat hij ze toch dwars blijft zitten! Wanneer Rutger, Thomas en Paco ter goeder trouw hond Sid terug proberen te brengen naar zijn baasje, weet de Professnor de drie met zijn tijdmachine ver weg naar het verleden te sturen.

Via een razende, elektrische storm komen ze terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. En daar worden ze niet altijd even vriendelijk ontvangen… Maar gelukkig krijgen ze uit onverwachte hoek een helpende hand. Zal het ze lukken om weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren? Uitgeverij: Kosmos uitgevers.

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 – De Tijdmachine kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.