Bestverkochte boeken 2022

Bestverkochte boeken 2022: Daar waar de rivierkreeften zingen; De geheimen van de kostschool; De jongen, de mol, de vos en het paard; De avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 - De Tijdmachine

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Toch vind ik het altijd leuk om even terug te blikken: wat waren nou de bestverkochte boeken 2022?

Daar waar de rivierkreeften zingen (Delia Owens) – Bestverkochte boeken 2022

Daar waar de rivierkreeften zingen - delia owens; Bestverkochte boek 2022

Met 212.000 verkochte exemplaren is het bestverkochte boek 2022 Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, vertaald door Mariëtte van Gelder.

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya. Uitgeverij: The House of Books.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

De geheimen van de kostschool (Lucinda Riley) – Bestverkochte boeken 2022

De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley; Bestverkochte boeken 2022

De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, vertaald door Anna Livestro vinden we met 128.000 verkochte exemplaren op de tweede plek van bestverkochte boeken 2022. Lucinda Riley is bekend van onder meer de internationale boekenserie De zeven zussen.

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden… Uitgeverij: Xander Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy) – Bestverkochte boeken 2022

De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy; Bestverkochte boeken 2022

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy, vertaald door Arthur Japin, staat met 120.000 verkochte exemplaren op de derde plek.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. De jongen, de mol, de vos en het paard is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert. Uitgeverij: KokBoekencentrum.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

De Tijdmachine (Rutger Vink & Thomas van Grinsven) – Bestverkochte boeken 2022

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2: De tijdmachine - Rutger Vink & Thomas van Grinsven; Bestverkochte boeken 2022

Op de vierde plek van de lijst met best verkochte boeken 2022 vinden we een oorspronkelijk Nederlandstalig boek: De avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2: De Tijdmachine. Onlangs lazen wij het eerste deel: De magische halsband.

De katachtige Professnor blijft onze helden dwarszitten. Vol kattenkwaad stuurt hij de drie met zijn tijdmachine ver weg naar het verleden. Via een razende, elektrische storm komen ze terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. En daar worden ze niet altijd even vriendelijk ontvangen. Maar uit onverwachte hoek krijgen ze een helpende hand. Zal het ze lukken om weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren? Uitgeverij: Kosmos uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.