Blondjes Beleggen Beter, recensie

Blondjes Beleggen Beter door Janneke Willemse - recensie

Blondjes Beleggen Beter, recensie. Wederom zo’n leuke naam voor een boek. Het nodigde mij in ieder geval meteen uit tot lezen. En eerlijk gezegd was ik ook wel benieuwd: behalen vrouwen écht een hoger rendement op de beurs? En waarom is dat dan zo?  

Financiële vrijheid

Wie naast Leesboekenenmeer.nl ook regelmatig mijn persoonlijke blog leest weet dat ik graag financieel vrij wil zijn. In ieder geval zou ik het graag zo voor elkaar willen hebben dat werken echt een persoonlijke keuze is in plaats van een moetje. Daarom las ik in februari al het boek Een werkweek van 4 uur. En daardoor geïnspireerd las ik in maart het boek Blondjes Beleggen Beter.

Blondjes Beleggen Beter

Blondjes Beleggen Beter, recensie; Leren beleggen met financieel journalist Janneke Willemse

Blondjes Beleggen Beter is een boek voor iedereen die wil leren beleggen en werd geschreven door Janneke Willemse. Als financieel journalist deed ze al jaren verslag van het beursnieuws. Ondanks dat duurde het nog tot 2013 voor ze zelf haar eerste stappen op de beurs durfde te maken. Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van haar portefeuille blogt ze op blondjesbeleggenbeter.nl (hier).

Janneke begon als beginnend belegger haar blog toen ze ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter kunnen beleggen dan mannen. Dat pakte ook nog eens behoorlijk goed uit, want in slechts 4,5 jaar tijd had ze haar vermogen verdubbeld. En ja, dat kan ook zonder het hebben van veel geld of achtergrondkennis. Naast het bijhouden van haar blog schreef ze dus ook een boek waarmee je in 7 stappen leert hoe je simpel en succesvol kunt beleggen.  

Conclusie

De laatste jaren was de spaarrente enorm laag. Ons spaargeld stond daar dan ook al een tijdje stof te vangen op de spaarrekening. Omdat ik graag ons geld voor ons wil laten werken schreef ik eerder al eens een blog over het besparen op je zorgverzekering. Door je zorgpremie in één keer te betalen krijg je een korting die je meer rendement oplevert dan wanneer je het geld een jaar op je spaarrekening laat staan. Dus ja, ik probeerde op verschillende manieren ons geld al zoveel mogelijk voor ons te laten werken.

Maar goed, toen we ons appartement goed wisten te verkopen en die overwaarde braaf op de spaarrekening stond tegen een armzalige vergoeding besloot ik dat het anders moest. Beleggen was iets wat al langere tijd mijn interesse had, maar waar ik gevoelsmatig te weinig kaas van had gegeten. DE STAP durfde ik dan ook nooit te zetten.

Wat het lezen van het boek (en het blog trouwens ook) extra leuk maakt is het feit dat Janneke niet alleen maar de positieve kanten van beleggen met je deelt. Ze deelt namelijk ook haar grootste blunders met je! Tijdens het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter werden veel zaken mij in ieder geval duidelijk. Zo duidelijk dat ik nu ook eindelijk de stap naar de beurs durfde te zetten! Of het beleggen goed uitpakt? Dat blijkt natuurlijk pas over een paar jaar, maar ik heb er zeker vertrouwen in.

Wil jij nou ook graag beginnen met beleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je misschien net even wat meer kennis over beleggen vergaren? Dan is het boek Blondjes Beleggen Beter een echte aanrader.

Mijn beoordeling Blondjes Beleggen Beter:

Specificaties:

Auteur: Janneke Willemse | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789021578583 | 224 blz. | November 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.