Blondjes Beleggen Beter – recensie

Blondjes Beleggen Beter door Janneke Willemse - recensie

Blondjes Beleggen Beter, wederom zo’n leuke naam voor een boek. Het nodigde mij in ieder geval meteen uit tot lezen. En eerlijk gezegd was ik ook wel benieuwd: behalen vrouwen écht een hoger rendement op de beurs? En waarom is dat dan zo?  

Wie mijn persoonlijke blog met regelmaat leest weet dat ik graag financieel vrij wil zijn. In ieder geval zou ik het graag zo voor elkaar willen hebben dat werken echt een persoonlijke keuze is in plaats van een moetje. Daarom las ik vorige maand al het boek Een werkweek van 4 uur. En omdat ik liever mijn geld voor me wil laten werken las ik het boek Blondjes Beleggen Beter.

Blondjes Beleggen Beter door Janneke Willemse

Blondjes Beleggen Beter

Blondjes Beleggen Beter is geschreven door Janneke Willemse. Als financieel journalist deed ze al jaren verslag van het beursnieuws. Ondanks dat duurde het nog tot 2013 voor ze zelf haar eerste stappen op de beurs durfde te maken. Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van haar portefeuille blogt ze op blondjesbeleggenbeter.nl.

Janneke begon als beginnend belegger haar blog toen ze ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter kunnen beleggen dan mannen. Dat pakte ook nog eens behoorlijk goed uit, want in 4,5 jaar tijd had ze haar vermogen verdubbeld. En ja, dat kan ook zonder het hebben van veel geld of achtergrondkennis.

Naast het bijhouden van haar blog schreef ze dus ook een boek waarmee je in 7 stappen leert hoe je simpel en succesvol kunt beleggen.

 

Conclusie Blondjes Beleggen Beter

Ons spaargeld staat al een tijdje stof te vangen op de spaarrekening. Voor het rendement hoef je het daar immers niet te stallen. Ik schreef daarom eerder al eens een blog over het besparen op je zorgverzekering. Door je zorgpremie in één keer te betalen krijg je een korting die je meer rendement oplevert dan wanneer je het geld een jaar op je spaarrekening laat staan. Dus ja, ik probeerde ons geld al zoveel mogelijk voor ons te laten werken.

Maar goed, we hebben vorig jaar ons appartement goed weten te verkopen en die overwaarde staat braaf op de spaarrekening tegen een armzalige vergoeding. Beleggen was iets wat al langere tijd mijn interesse had, maar waar ik gevoelsmatig te weinig kaas van had gegeten. DE STAP durfde ik dan ook nooit te zetten.

Wat het lezen van het boek (en de blog trouwens) extra leuk maakt is het feit dat Janneke niet alleen maar de positieve kanten van beleggen met je deelt. Ze deelt namelijk ook haar grootste blunders met je!

Tijdens het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter werden veel zaken mij in ieder geval duidelijk. Zo duidelijk dat ik nu ook eindelijk de stap naar de beurs durfde te zetten! Of het beleggen goed uitpakt? Dat blijkt natuurlijk pas over een paar jaar, maar ik heb er zeker vertrouwen in.

Wil jij nou ook graag beginnen met beleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je misschien net even wat meer kennis over beleggen vergaren? Dan is het boek Blondjes Beleggen Beter een echte aanrader.

Meer informatie over het boek vind je hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.