Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en het beestenfeest, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest is een fantasierijk zelfleesboek voor kinderen. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Ken jij Foeksia de miniheks al? Op een dag vond Kwark de tovenaar een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks. Hij noemde haar Foeksia. Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep vier en vijf.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest

Op een avond gaat Foeksia bij haar mensenvriend Tommie langs, maar hij heeft slechte zin. Hij zou met zijn vader naar de dierentuin gaan, maar door de regen ging het niet door. Daar heeft Foeksia wel een oplossing voor! Tommie stapt bij haar achterop de bezem, en daar gaan ze. En een nachtelijk bezoek aan de dierentuin is toch wel heel anders – en veel leuker – dan overdag!

Conclusie

Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest heeft leesniveau AVI M4, het gemiddelde leesniveau voor kinderen in groep 3 en groep 4.

Een bezoek aan de dierentuin is voor veel kinderen vaak een feestje. Wij zijn wel eens in de avond naar de dierentuin geweest, maar wat nou als je een keertje midden in de nacht zou gaan? Wat zou je dan aantreffen? In je fantasie kun je hier een heel spektakel van maken! En dat is precies wat Paul van Loon in het boek Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest heeft gedaan.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025870577 | 40 blz. | Juli 2016

Foeksia de miniheks – Foeksia en het beestenfeest is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.