AVI boeken groep 4: M4 en E4

AVI-boeken groep 4; Kinderboeken AVI M4 en E4

Wanneer een kind in groep 4 komt wordt het lezen voor kinderen weer een stukje moeilijker. Ze lezen dan AVI-niveau M4 en E4. Daarom zette ik een aantal leuke AVI boeken voor kinderen in groep 4 op een rij.

Goed leren lezen

Wil je dat een kind goed leert lezen dan is het belangrijk dat er voldoende leeskilometers gemaakt worden. Toegegeven, het ene kind vindt lezen leuker dan het andere. Het helpt vaak al als het boek een aansprekend onderwerp heeft, probeer hier dan ook zo veel mogelijk rekening mee te houden. Nog een leestip: geef het kind liever een te makkelijk boek, dan een te moeilijk boek, zodat het kind niet gefrustreerd raakt. Lees voor meer achtergrondinformatie ook eens het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?.

AVI boeken groep 4: leesniveau M4

Pas op, opa! – Vivian den Hollander

Pas op, opa! door Vivian den Hollander; AVI niveau M4

Mila en Tom zijn net verhuisd en vervelen zich. Ze lopen een rondje door de buurt en besluiten belletje te trekken. Wie in het huis woont? Een heer op leeftijd: meneer Bak. En hij heeft Mila gezien toen ze aan wilde bellen…

Als ze thuis komen vertelt hun moeder dat ze visite krijgen. Morgen moet ze werken en daarom komt de nieuwe oppas langs om kennis te maken. Tot grote schrik van Tom en Mila staat Opa Bullebak (een verzinsel van Tom) voor de deur! Komt hij klagen over het belletje trekken? Het is nog erger, hij is namelijk de nieuwe oppas! Oh jee, dat belooft niet veel goeds… Of valt het allemaal wel mee? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Pas op, opa! kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het grote AVI boek van Paul van Loon – Paul van Loon

AVI boeken groep 4: Het grote AVI boek van Paul van Loon - Leesniveau AVI start tot AVI M4

Dikke verhalenbundel van Paul van Loon voor kinderen die leren lezen. De spannende en grappige teksten lopen op in AVI-niveau van Start naar M4. Het boek bevat veel verschillende soorten teksten, zoals strips, moppen, versjes, toneellezen en (korte) verhalen. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen op hun eigen niveau en is er voor iedere lezer wat wils. Uitgeverij: Zwijsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Koen en Lot – De hut van groep 4 – Marianne Busser & Ron Schröder

AVI boeken groep 4: De hut van groep 4 - Marianne Busser en Ron Schröder

De Koen en Lot serie van Marianne Busser en Ron Schröder is dankzij het leesniveau bij uitstek geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en 4. Dit keer heeft de klas een hut gebouwd tussen de struiken op het veld. Na schooltijd komen ze daar samen en iedereen neemt wat mee: dekens, drinken en wat lekkers. Het is allemaal heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Snel rennen ze naar huis.

Als Lot kletsnat thuis komt belt net de vader van Koen. Weet Lot misschien waar Koen is? Lot dacht dat Koen ook naar huis was gerend, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn? Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – De hut van groep 4 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Choco het minipaardje – Nicolle Christiaanse

Choco het minipaardje - Nicole Christiaanse - AVI boeken groep 4 - AVI M4

Choco het mini paardje is deel van de Leren Lezen met Kluitman-serie en heeft leesniveau AVI M4. Choco is een heel klein paardje. Ze is helemaal niet gelukkig in de stal waar ze woont. Op een dag besluit ze om te ontsnappen. Midden in de nacht vertrekt Choco, op zoek naar een beter thuis. Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

AVI groep 4: leesniveau E4

Mijn zelfleesboek voor groep 4 – Diverse auteurs

AVI boeken groep 4 - E4: Mijn zelfleesboek voor groep 4 - Diverse auteurs

Dit AVI meegroeiboek is speciaal voor groep 4. Een heerlijke bundel met verhalen en moppen over bekende karakters en bijzondere of juist herkenbare nieuwe verhalen, allemaal prachtig geïllustreerd. Leren lezen met Blitz, Floor, Keteltje, Koen en Lot, Spekkie en Sproet, Piet en Riet en De piraten van hiernaast.

De verhalen zijn verdeeld in AVI E3, M4 en E4, zodat je er het hele jaar van kan genieten! Wij lazen eerder al de bundel Mijn zelfleesboek groep 3. Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Wolf maakt boe weg – Thea Dubelaar

AVI boeken groep 4: Wolf maakt boe weg - Thea Dubelaar

Weinig dingen zijn zo geweldig als verstoppertje spelen in het kasteel van Pier. Boe heeft zich heel erg goed verstopt. Toch vindt Wolf hem, in een vaas! Snel legt hij een glazen schaal op de vaas, voor Boe weer vals speelt en wegzweeft. Maar dan is Boe opeens verdwenen. ‘O nee’, roept Pier. ‘Dat was de vaagvaas! Alles wat je daarin stopt, verdwijnt na een tijdje. En je vindt het nooit meer terug…’ Dat is het begin van een spannend avontuur waarin Wolf Boe achterna reist, de mysterieuze vaagvaas in. Uitgeverij: Pelckmans.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolfnachtbaan – Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolf(n)achtbaan - Paul van Loon; AVI-boeken E4

Dolfje Weerwolfje, de bekende serie door Paul van Loon. In dit deel gaan Dolfje en Noura op schoolreisje naar de Efteling. Terug bij school blijkt Noura weg. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling. Samen met opa weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden! In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen? Uitgeverij: Leopold.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek – Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet zelf lees boek - Vivian den Hollander; AVI-boeken niveau E4

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Het verdwenen beeld

Spekkie gaat op vakantie en omdat haar nichtje ziek is mag Sproet mag mee naar Curaçao! Zon, zee en strand betekent luieren en niks doen. Totdat ze op de radio horen dat er een duur beeld gestolen is. Spekkie heeft wel een idee wie de dader is, maar klopt dat ook?

Het raadsel van Vlekje

Als Spekkie en Sproet een spel in het park gaan doen, zien ze dat poes Vlekje vermist wordt. Tijdens het spelen zien ze de poes en besluiten hem thuis te brengen. Maar de man die de poes in ontvangst neemt lijkt helemaal niet blij te zijn dat ze weer thuis is…

Eenmaal terug in het park zien ze een meisje die om haar poes Maupie roept. Oh jee, ze zouden toch niet per ongeluk de verkeerde poes teruggebracht hebben? Maar dat zou het baasje van Vlekje dan toch gemerkt moeten hebben? Spekkie en Sproet besluiten op onderzoek te gaan!

Op glad ijs

Het is winter en Sproet wil graag schaatsen. Spekkie houdt er niet zo van, maar besluit uiteindelijk toch mee te gaan. En dat is maar goed ook, want als ze even uitrusten zien ze aan de achterkant van een huis een inbreker via een ladder naar boven klimmen! Het lukt ze helaas niet om hem op heterdaad te betrappen, maar een paar dagen later zien ze de man weer. Zal het ze dit keer lukken om hem tegen te houden? Uitgeverij: Ploegsma.

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Hier waak ik! – Chris Winsemius

Toneelleesboek Hier waak ik! AVI E4; Chris Winsemius

Hoi! Ik ben Flip en ik wil een hond. Mijn moeder wil daar niets van weten. Op een dag krijg ik er per ongeluk tóch een. Maar… wat moet ik met een hond die niet van mij is? Dit is een Toneelleesboek. De teksten lees je samen hardop. Kies wie je wilt zijn en lees dan om de beurt je rol. Uitgeverij: Zwijsen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De piraten van Hiernaast – Reggie Naus

De piraten van Hiernaast - Reggie Naus - AVI boeken groep 4 - AVI E4

Grappig en spannend boek voor beginnende lezers, op AVI-niveau E4.

Michiel gelooft zijn ogen niet.
Zijn nieuwe buren zijn piraten!
Hij wordt al gauw vriendjes met hun zoon Billy.
Gelukkig maar, want de piraten begrijpen vaak niet hoe het leven aan land werkt.
En niet iedereen in de buurt is blij met hun komst…

Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com  

Reacties zijn gesloten.