AVI groep 4: M4 en E4

AVI-boeken groep 4; Kinderboeken AVI M4 en E4

Wanneer een kind in groep 4 komt wordt het lezen voor kinderen weer een stukje moeilijker. Ze lezen dan AVI-niveau M4 en E4. Daarom zette ik een aantal leuke AVI-boeken voor kinderen in groep 4 op een rij. Wil je dat een kind goed leert lezen dan is het belangrijk dat er voldoende leeskilometers gemaakt worden. Toegegeven, het ene kind vindt lezen leuker dan het andere. Het helpt vaak al als het boek een aansprekend onderwerp heeft, probeer hier dan ook zo veel mogelijk rekening mee te houden. Nog een leestip: geef het kind liever een te makkelijk boek, dan een te moeilijk boek, zodat het kind niet gefrustreerd raakt.

AVI groep 4: leesniveau M4

Pas op, opa!

Pas op, opa! door Vivian den Hollander; AVI niveau M4

Maak kennis met opa Bullebak: de chagrijnigste oude knar van de hele buurt. Met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. En als er een bal in zijn tuin belandt wordt hij ook nog eens woest! Zou jij dan niet hard wegrennen? Mila en haar broertje Tom wel. Op een dag staat er bij hen iemand voor de deur. Tot hun verbijstering is het niemand minder dan opa Bullebak! En wat nog erger is: hun moeder heeft hem gevraagd om hun nieuwe oppas te worden! O nee! Wat nu?

Meer informatie.

 

Bijt de dief in zijn billen!

Bijt de dief in zijn billen! - Selma Noort; AVI M4, groep 4

Dammes Dief steelt van een dame. Pieter Pet krijgt hem bijna te pakken. Maar Dammes gooit hem van de ladder. En gaat er vandoor met de buit! Pieter Pet heeft hulp nodig. Hulp van Boef de hond, en van Raa de kraai! Dit boek is bedoeld voor kinderen die leren lezen. Het boek heeft AVI-niveau M4.

Meer informatie.

 

Een circus in de tuin!

Een circus in de tuin! - Pieter van Oudheusden; AVI-boeken niveau M4

Klaar, Fleur en Roos zitten onder de boom. Fleur mokt. ‘Morgen gaat het hele dorp naar het circus. Maar wij moeten op tijd naar bed. Stom.’ ‘Weet je wat’, zegt Klaar. ‘Mogen wij niet naar het circus? Dan bouwen we ons eigen circus. Hier in de tuin!’

Meer informatie.

 

Wat een lol, een boek vol moppen

Wat een lol, een boek vol moppen; AVI-boeken niveau e3-m4

Hou jij van lachen? Dan moet je deze moppen lezen! Je kunt ze in je eentje lezen. Of je kunt ze samen lezen. Met je mam, pap, broer, zus. Met je vrienden. Met je juf of met je meester. Lees ze voor aan iedereen die het wil horen. En ook aan iedereen die het niet wil horen. He he he.

Meer informatie.

 

Piraten!

Piraten; Avi-boeken niveau M4

Bas en Karin vinden een oude kist op zolder. In de kist zitten een schat-kaart en een spiegel. Als ze in de spiegel kijken, bevinden ze zich plotseling op het eiland van de schatkaart. En dus ook in de buurt van de schat! Maar net op het moment dat ze de schatkist open willen maken, staan ze ineens oog in oog met echte piraten…

Meer informatie.

 

AVI groep 4: leesniveau E4

Hidde en de witte kraai

Hidde en de witte kraai; AVI-boeken niveau E4

Hidde mist zijn beste vriend. Op een dag vindt hij een witte kraai. De kraai blijkt te worden gepest door de zwarte kraaien. Hidde wil de kraai beschermen en neemt deze mee naar huis. Daar verft hij de kraai met waterverf zwart, waarna de kraai toch opgenomen wordt door de zwarte kraaien. Een deel uit de serie ‘Hoera ik kan lezen’. Het gebruikte lettertype is speciaal ontworpen voor kinderen met dyslexie.

Meer informatie.

 

Tiny: 4 verhalen voor beginnende lezers

Tiny, 4 verhalen voor beginnende lezers; AVI-boeken niveau E4

Onderdeel van de Tiny boekenserie. Elk boek bevat 4 leuke Tiny verhalen, die speciaal herschreven zijn op maat van beginnende lezertjes. De teksten zijn aangepast op AVI-niveau, in dit geval E4.

Meer informatie.

 

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolfnachtbaan

Dolfje Weerwolfje 12: Weerwolf(n)achtbaan - Paul van Loon; AVI-boeken E4

Dolfje Weerwolfje, de bekende serie door Paul van Loon. Dolfje en Noura gaan op schoolreisje naar de Efteling. Terug bij school blijkt Noura weg. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling. Samen met opa weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden! In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen?

Meer informatie.

 

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek

Spekkie en Sproet zelf lees boek - Vivian den Hollander; AVI-boeken niveau E4

Een echte detective voor beginnende lezers! Spekkie en Sproet lossen drie zaken op in dit dikke boek om helemaal zelf te lezen.

Meer informatie.

 

Hier waak ik!

Toneelleesboek Hier waak ik! AVI E4; Chris Winsemius

Hoi! Ik ben Flip en ik wil een hond. Mijn moeder wil daar niets van weten. Op een dag krijg ik er per ongeluk tóch een. Maar … wat moet ik met een hond die niet van mij is? Dit is een Toneelleesboek. De teksten lees je samen hardop. Kies wie je wilt zijn en lees dan om de beurt je rol.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Meer AVI-niveau groep 3

 

Meer AVI-niveau groep 4

 

Meer AVI-niveau groep 5

 

Meer AVI-niveau groep 6

 

Meer AVI-niveau groep 7

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.