De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje, recensie

Het Kinderboekwinkeltje, recensie; Dit prentenboek is deel van de kinderboekenserie De winkeltjes, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje is een prentenboek dat deel uitmaakt van de kinderboekenserie De Winkeltjes. Deze leuke serie werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje

Het Kinderboekwinkeltje is een prentenboek dat deel is van de kinderboekenserie De Winkeltjes. Ik las het aan de kinderen voor in januari 2021. De serie werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder, de illustraties werden gemaakt door Ingrid ter Koele. Een extra leuk element: Ingrid verstopte op elke bladzij vier boekenbeertjes.

Tilly is de eigenaresse van Het Kinderboekwinkeltje. Ze heeft heel veel soorten boeken, dus ben je op zoek naar een woordjesboek, moppenboek of een boek over plassen op een potje? Het Kinderboekwinkeltje is de plek waar je moet zijn, want Tilly heeft het allemaal.

Daarnaast organiseert ze kleurwedstrijden en leest iedere woensdag voor en als afsluiting is er dan limonade met een koekje. En tijdens de Kinderboekenweek is een bezoek brengen aan het kinderboekwinkeltje helemaal de moeite waard, want dan is het allemaal mooi versierd.

Conclusie

De prentenboeken uit De winkeltjes-serie zijn op rijm, wat het (in ieder geval voor mij) heel leuk maakt om ze voor te lezen. Eigenaresse Tilly is gek op haar boekenwinkel en die liefde, voor zowel de boeken als de kinderen, straalt ook uit de tekst.

Ieder kind is gek op moppen en gaat vroeg of laat door de billen- , poep- en plasfase heen en ook daar speelt dit boek handig op in. Dat maakt het voor kinderen natuurlijk helemaal hilarisch en super herkenbaar!

Mijn beoordeling De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Ingrid ter Koele | Uitgeverij: Moon | 9789048833795 | 32 blz. | September 2016

De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltjes is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteurs

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.