Foeksia de miniheks – Foeksia en het Heksenfeest, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en het heksenfeest, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en het Heksenfeest is een fantasierijk zelfleesboek voor kinderen. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Ken jij Foeksia de miniheks al? Op een dag vond Kwark de tovenaar een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks. Hij noemde haar Foeksia. Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep zes.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia en het heksenfeest

Foeksia verveelt zich. Wat is het saai in het Heksenbos… Maar daar weet Foeksia wel wat op. Het is hoog tijd voor een Heksenfeest! Iedereen vindt het een geweldig idee om een Heksenfeest te organiseren. Behalve Grit en Murmeltje dan, want die wilden dat ze het zelf hadden bedacht.

Na de voorbereidingen ziet het Heksenbos er prachtig uit. Er ontbreekt nog één ding: vuurwerk. Maar wacht, juf Minuul is er niet! Foeksia gaat snel op zoek en vindt haar in de Heksenschool. Slapend. Grit en Murmeltje hebben slaappoeder gebruikt. Wat gemeen! Foeksia en Kwark besluiten dat die twee gemene meiden hun zin niet krijgen en het vuurwerk af te steken.

Het vuurwerk is prachtig, maar plotseling verandert alles… Alsof er een schaduw langs haar glijdt en er zwarte inkt door de lucht stroomt. Iedereen begint te huilen, wat is er toch aan de hand?

Conclusie

Foeksia de miniheks – Foeksia en het Heksenfeest heeft leesniveau AVI M6, het gemiddelde leesniveau voor kinderen in groep 5 en groep 6. Dit boek over Foeksia is dan ook duidelijk dikker en spannender dan de boeken met leesniveau AVI M4.

Het verhaal over Foeksia en haar belevenissen in het Heksenbos is, zoals we gewend zijn van Paul van Loon, lekker spannend. Dat maakt het ook meteen een leuk en fantasierijk zelfleesboek voor grotere kinderen om bijvoorbeeld rond het thema Halloween te lezen. Gelukkig wordt het raadsel wel opgelost!

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en het Heksenfeest:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025865771 | 96 blz. | Juli 2014

Foeksia de miniheks – Foeksia en het Heksenfeest is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.