Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman

Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Dit prentenboek zal tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari 2023 t/m 4 februari 2023, centraal staan. In dit blog vertel ik je er graag meer over.

De Nationale Voorleesdagen

Jaarlijks wordt er voor De Nationale Voorleesdagen een top 10 prentenboeken geselecteerd. Eén van deze geselecteerde top 10 prentenboeken mag zich een jaar lang Prentenboek van het Jaar noemen en zal centraal staan tijdens Het Nationale Voorleesontbijt, waar De Nationale Voorleesdagen traditioneel mee wordt afgetrapt. Bekende en minder bekende Nederlanders lezen tijdens dit moment voor op kinderopvang, school, bibliotheken en boekhandels.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is dan ook het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Voorlezen heeft namelijk veel voordelen voor kinderen! Zo hebben kinderen die regelmatig voor worden gelezen vaak een grotere woordenschat vergroot, kunnen ze vaak beter spellen en begrijpen ze beter waar een tekst over gaat.

 

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitverkozen tot Prentenboek van het Jaar 2023 en zal dus centraal staan tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Het werd geschreven door Joukje Akveld en voorzien van illustraties door Jan Jutte.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Meer informatie over Maximiliaan Modderman geeft een feestje:

 

De speciale editie van het Prentenboek van het Jaar 2023, inclusief vingerpopje:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.