De vier kaboutertjes in de herfst, recensie

De vier kaboutertjes in de herfst, recensie; Marianne Busser en Ron Schröder; Moon

De vier kaboutertjes in de herfst, recensie. Hou je van rijmpjes en versjes? Dan is de serie prentenboeken over De vier kaboutertjes een aanrader. De boeken werden geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

De vier kaboutertjes in de herfst

De vier kaboutertjes in de herfst, recensie; Marianne Busser en Ron Schröder; Moon

Moontje, Maartje, Joep en Johannes zijn de vier kaboutertjes die de hoofdrol spelen in deze serie prentenboeken die geschreven werden door Marianne Busser en Ron Schröder. Samen doen ze in het herfstbos veel kabouterklusjes. Zo helpen ze een konijntje dat gewond is aan zijn pootje. Maar dan raakt Moontje de weg kwijt en verdwaald! Gelukkig zoeken de andere drie kaboutertjes ook naar haar en vinden ze elkaar weer terug.

In het herfstbos gaan ze op zoek naar allerlei mooie dingen, waar ze vervolgens mee gaan knutselen. En er wordt door de vier kaboutertjes een groot feest voor egel georganiseerd, want die gaat de hele winter slapen. Dat kan natuurlijk alleen met een vol buikje… Zo helpen de kaboutertjes iedereen die ze helpen kunnen. Als bonus plukt Moontje nog bramen en maakt een heerlijke jam. Kortom, in de herfst is er ontzettend veel te beleven in het bos!

 

Conclusie

Eerder lazen we al De vier kaboutertjes in de zomer en dan wil je natuurlijk ook de andere delen (voor)lezen! Aangezien de herfst alweer voor de deur staat was het nu de beurt aan De vier kaboutertjes in de herfst. Het is een heerlijk kinderboek thema herfst om met je peuter of kleuter te lezen. Ik vind de prenten die door Hanneke de Jager gemaakt zijn ook erg mooi, ze geven het boek echt het herfstgevoel mee, waar ik sowieso al enorm van hou.

Het leukste aan de vier kaboutertjes in de herfst vind ik toch wel het leerzame karakter. Denk hierbij aan ‘kleine’ dingen als anderen helpen en dat je kunt verdwalen, maar ook ‘grotere’ dingen zoals vogels die in de herfst op reis gaan naar een ver land, dieren die een winterslaap houden en dat je niet zomaar alles uit het bos kunt eten! Door dit prentenboek samen met je kind te lezen kun je hele leuke en waardevolle gesprekken met elkaar voeren. Om daarna natuurlijk lekker samen naar het bos te gaan en zelf te gaan knutselen!

Mijn beoordeling De vier kaboutertjes in de herfst:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Van dezelfde schrijvers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.