De vier kaboutertjes in de herfst, recensie

De vier kaboutertjes in de herfst, recensie; Marianne Busser en Ron Schröder; Moon

De vier kaboutertjes in de herfst is een lief prentenboek met rijmpjes en versjes. Ideaal voor iedereen die gek is op de prentenboeken, herfst en kaboutertjes. De boeken werden geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

De vier kaboutertjes in de herfst

De vier kaboutertjes in de herfst, recensie; Marianne Busser en Ron Schröder; Moon

Moontje, Maartje, Joep en Johannes zijn de vier kaboutertjes die de hoofdrol spelen in deze serie prentenboeken die geschreven werden door Marianne Busser en Ron Schröder.

De vier kaboutertjes doen samen veel kabouterklusjes in het herfstbos. Zo helpen ze bijvoorbeeld een konijntje dat gewond is aan zijn pootje. Maar dan raakt Moontje de weg kwijt en verdwaalt! Gelukkig zoeken de andere drie kaboutertjes ook naar haar en vinden ze elkaar snel weer terug.

In het herfstbos gaan ze ook op zoek naar allerlei mooie dingen, waar ze vervolgens mee gaan knutselen. En er wordt door de vier kaboutertjes een groot feest voor egel georganiseerd, want die gaat de hele winter slapen. Dat kan natuurlijk alleen met een vol buikje…

Zo helpen de kaboutertjes iedereen die ze helpen kunnen. Als bonus plukt Moontje nog bramen en maakt een heerlijke jam. Kortom, in de herfst is er ontzettend veel te beleven in het bos!  

Conclusie

Eerder lazen we al De vier kaboutertjes in de zomer en dan wil je natuurlijk ook de andere delen (voor)lezen! Aangezien de herfst alweer voor de deur staat was het nu de beurt aan De vier kaboutertjes in de herfst. Het is een heerlijk kinderboek thema herfst om met je peuter of kleuter te lezen.

De prenten die door Hanneke de Jager gemaakt zijn vind ik ook erg mooi, ze geven het boek echt het herfstgevoel mee, waar ik sowieso al enorm van hou.

Het leukste aan de vier kaboutertjes in de herfst vind ik toch wel het leerzame karakter. Denk hierbij aan ‘kleine’ dingen als anderen helpen en dat je kunt verdwalen, maar ook ‘grotere’ dingen zoals vogels die in de herfst op reis gaan naar een ver land, dieren die een winterslaap houden en dat je niet zomaar alles uit het bos kunt eten! Door dit prentenboek samen met je kind te lezen kun je hele leuke en waardevolle gesprekken met elkaar voeren. Om daarna natuurlijk lekker samen naar het bos te gaan en zelf te gaan knutselen!

Mijn beoordeling De vier kaboutertjes in de herfst:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Hanneke de Jager | Uitgeverij: Moon | 9789048853304 | September 2016

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Marianne Busser & Ron Schröder

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.