Sinterklaas: de leukste voorleesboeken voor kinderen

10x de leukste sinterklaasboeken; Bereid je kind voor op Sinterklaas door het lezen van deze boeken

Hoera, binnenkort komt Sinterklaas weer in het land! Om extra van deze heerlijke tijd te genieten is het natuurlijk hartstikke leuk om samen boeken te lezen over de Sint en zijn hulptroepen. Daarom in dit overzicht de leukste sinterklaasboeken om voor te lezen. 

Lieve Sinterklaas

Leuke boekjes over Sinterklaas; Lieve Sinterklaas, Kathleen Amant

Dit prentenboek, geschreven door Kathleen Amant, is een boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar om samen te bekijken als voorpret op sinterklaasavond. Het boek gaat over Anna. Ze mag vandaag mee naar de winkel, want de goedheiligman is daar. Anna mag hem een hand gaan geven. Sinterklaas is een lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik…

Meer informatie.

 

Sinter Woezel en Pietje Pip

Sinter Woezel en Pietje Pip; Leuke boeken over Sinterklaas

Het miniboekje Sinter Woezel en Pietje Pip is het ideale schoencadeautje: Sinterklaas is in het land, Woezel en Pip mogen hun schoentje zetten! Wat zou het worden? Een step of een raceauto? Pip droomt van een ritje op Sints paard. Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker. Er wordt geklopt op het hok! Wie o wie zou dat nou zijn?

Meer informatie.

 

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas; Leuke boeken over Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas is een prentenboek. Beertje Bobbi staat heel blij te springen en hij zingt een vrolijk lied. Dan roept Bobbi: ‘Kijk daar zijn ze: Sinterklaas en Zwarte Piet!’ Onderdeel van de serie over Bobbi en geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie.

 

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Sinterklaas boeken voor kinderen: Boer Boris, een paard voor Sinterklaas; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Bekijk ook eens de andere prentenboeken uit de serie over Boer Boris.

Meer informatie.

 

Jip en Janneke Sinterklaas komt!

Jip en Janneke Sinterklaas komt!; Leuke boeken over Sinterklaas

 

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt hij eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.

Meer informatie.

 

Klaasje Sinterklaasje

Klaasje Sinterklaasje; Leuke boeken over Sinterklaas

Een grappig en ontroerend verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Een boek boordevol liefde voor de Sint. Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden. Mama heeft voor Klaasje een echte mijter gemaakt en die draagt hij altijd en overal, zelfs in bad en op de wc. Maar Sint worden is niet makkelijk.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje het is Sinterklaas

Luuk en Lotje het is Sinterklaas; Leuke boeken over Sinterklaas

Het is bijna Sinterklaas. En de verjaardag van Sinterklaas is toch wel het leukste feest van het jaar! Luuk en Lotje gaan naar de intocht van de Sint kijken en thuis maken ze een mooie tekening voor in hun schoen. Nu weten ze zeker dat Sinterklaas hun huisje niet voorbijgaat. En dan wordt er aan de deur geklopt…

Meer informatie.

 

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas; Leuke boeken over Sinterklaas

De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? Een leuk sinterklaasboek om zelf te lezen vanaf 7 jaar, of om voor te lezen vanaf 4 jaar

Meer informatie.

 

Het huis van Sinterklaas

Het huis van Sinterklaas; Leuke boeken over Sinterklaas

Wat gebeurt er in het huis van de sint als hij niet thuis is? Dan dansen de kleine Pietjes op het dak! Als de Sint van huis is Eindelijk komen we te weten wat de kleine Pietjes doen die nog niet groot genoeg zijn om met Sinterklaas mee naar Nederland te varen: die passen op het huis van de goedheiligman. En hoe…! Een vrolijk Sinterklaasverhaal op rijm.

Meer informatie.

 

Het heerlijk avondje van Sinterklaas (Speuren/zaklamp)

Het heerlijk avondje van Sinterklaas (Speuren zaklamp); Leuke boeken Sinterklaas; Zoekboek Sinterklaas

Speelgoed maken, pakjes inpakken, pepernoten bakken, de stoomboot gereed.. en dan komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Nederland. Maar hoe en waar, wordt al dat lekkers en al dat speelgoed toch gemaakt? Nieuwspiet geeft je een kijkje achter de schermen! Het boek begint eerst met een educatief stuk over het onderwerp. Hier kom je ook gelijk de kartonnen zaklamp tegen. Vervolgens begint er een verhaal met dikgedrukte woorden. Deze dikgedrukte woorden staan onderaan de pagina afgebeeld. De rechterpagina is nu nog donker, maar als je de zaklamp hier achter plaatst ontstaat er een lichtbundel, net echt! Met de zaklamp kan er samen gezocht worden naar de afgebeelde dikgedrukte woorden. Zo lees je samen interactief een boek.

Er zijn meer boeken verkrijgbaar in de speur/zaklamp-serie, je vindt ze hier.

Meer informatie.

 

Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas boeken voor kinderen van 7 jaar en ouder: Sinterklaas voor grote kinderen

In het boek Sinterklaas voor grote kinderen komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *