Kerstmis: de leukste kerstverhalen voor peuters, kleuters en kinderen

Kerstmis, een warm en knus feest wat draait om samenzijn met degenen die je liefhebt. Wat is er dan mooier om samen prentenboeken te lezen met je peuter? Of gezellige kerstverhalen te lezen voor de grotere kinderen vanaf 4 jaar. Ik heb de mooiste boeken thema Kerstmis voor je op een rij gezet.

Kerstmis

Met de kerstdagen is (bijna) iedereen vrij. Al weken twinkelen overal lichtjes en binnenshuis staat vast al een kerstboom te pronken. Het juiste moment is aangebroken om een kinderboek open te slaan over het thema Kerstmis. Er zijn kinderboeken waarin het klassieke kerstverhaal wordt besproken, verhalen over een kerstboom, de Kerstman of alleen over dieren. Vind je het moeilijk een keuze te maken, dan help ik je graag op weg.  

Voorleesboeken thema Kerstmis 0 tot 6 jaar

Niks zo leuk om samen met je peuter een gezellig kerstverhaal te lezen. Of het nu een prentenboek is of het officiële kerstverhaal, voor je kind maakt het vaak niet veel uit. We trappen dit blog af met leuke voorleesboeken voor peuters en kleuters tot 6 jaar.  

Nijntje versiert de kerstboom

Nijntje versiert de kerstboom; Boeken thema Kerstmis voor kinderen tot 6 jaar

Het is kerst! Kijk mee hoe nijntje kerst viert met haar familie en vriendjes. Versier de boom en je kamer met deze mooie, uitneembare kerstversieringen. Zodra de kerstversieringen uit het boek zijn gehaald, zie je nieuwe illustraties. Je kunt het boek dus blijven lezen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Het vrolijke kerstvoorleesboek

Het vrolijke kerstvoorleesboek; Boeken thema Kerstmis voor kinderen tot 6 jaar

Een feestelijk boek vol verhalen en versjes in de kerstsfeer. Met natuurlijk het traditionele kerstverhaal over Jozef en Maria die de lange reis naar Bethlehem moeten maken. Maar ook het verhaal over de klas van juf Roos die dit jaar de kerstversiering op school mag verzorgen. En versjes over de blote koning die een kerstboom haalt, over een prachtige etalage en nog veel meer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Luuk en Lotje Het is kerst

Luuk en Lotje het is kerst; Boeken thema Kerstmis voor kinderen tot 6 jaar

Het is bijna kerst! De tweeling Luuk en Lotje versiert de kerstboom. Op kerstavond komen oma en opa op bezoek. Met cadeautjes! Het wordt gezellig, met lekker eten, leuke liedjes en verrassingen. Want Luuk en Lotje hebben ook een cadeautje voor elkaar. Een warm en herkenbaar verhaal over samen kerst vieren voor peuters vanaf 3 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Heksje Mimi viert Kerstmis

Heksje Mimi viert Kerstmis; Boeken thema Kerstmis voor kinderen tot 6 jaar

Het is bijna Kerstmis. Heksje Mimi en Roosje zoeken in het bos naar een mooie kerstboom. Mimi wil de grootste kerstboom van het hele bos. Maar hoe hard de twee heksjes ook trekken en sleuren, de grootste boom blijft stevig staan. Heksjes Mimi zal een kleinere boom moeten versieren. Of toch niet? Een warm en vrolijk verhaal over samen de kerstboom versieren en een leuke verrassing. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar. Lees voor meer boekjes over Heksje Mimi ook eens het blog Heksje Mimi | Magische verhaaltjes voor kleuters.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis met Boer Boris; Boeken thema Kerstmis voor peuters, kleuters en kinderen

De kerstboom staat mooi versierd buiten op het erf en alle dieren komen kijken. Behalve het oude varken… Dat blijkt van ouderdom stilletjes te zijn gestorven. Boer Boris organiseert een mooie begrafenis in het bos. En als ze terugkomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje… Bekijk voor meer inspiratie ook eens de andere prentenboeken over Boer Boris!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Boeken thema Kerstmis vanaf 4 jaar

Vanaf de leeftijd van 4 jaar kan je kind vaak al wat langer luisteren. Het begrijpt verhalen vaak al een stuk beter. Dan wordt het tijd voor boeken met prachtige verhalen, geïllustreerd met de mooiste tekeningen. Ook leuk zijn juist de doeboeken met verschillende activiteiten om samen te doen thema Kerstmis.  

Het Boompje

Het boompje; Boek thema Kerstmis voor kinderen vanaf 4 jaar

Een klein dennenboompje wordt omringd door majestueuze bomen, met zacht wuivende bladeren. Waarom is hij nou klein en heeft hij stekelige naalden? Tijdens het kerstfeest leert het boompje uiteindelijk tevreden te zijn met zijn eigen naaldjes. Het kleine dennenboompje wordt op elke bladzijde afgebeeld, maar de illustraties blijft boeien vanwege de wisseling in seizoenen en de steeds veranderende lichtinval.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

De Ezel en de Os

De ezel en de os, Loek Koopmans; Boeken thema Kerstmis

In prachtige aquareltekeningen wordt het kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus vertelt door de ogen van de os en de ezel. Met de komst van het kindje Jezus leert de onaardige os samen te werken met de ezel: met hun adem houden ze het kindje warm en samen blazen ze de insecten weg. De lieflijke prenten en het originele perspectief maken dat je met dit prentenboek direct in kerstsfeer komt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

De Zoete Zusjes vieren kerst

De Zoete Zusjes vieren kerst; Boeken thema Kerstmis voor kinderen vanaf 4 jaar

De Zoete Zusjes vieren Kerstmis is hét kerstboek voor alle kinderen die niet kunnen wachten tot de kerstman en zijn rendieren in Nederland aangekomen zijn. Natuurlijk helpen de Zoete Zusjes mee met het versieren van de kerstboom, vieren ze kerst op school, gaan ze naar de kerstmarkt en spelen ze het kerstverhaal na. En dit jaar gaan ze kerst vieren op een wel heel bijzondere manier: ze mogen namelijk meedoen met de lichtjestocht en de levende kerststal in de wijk. Maar er komt een grote sneeuwstorm aan! Zal het Saar en Janna lukken om het kerstfeest te redden?

Met dit fijne boek uit de populaire kinderboekenserie van de Zoete Zusjes wordt het weer lekker lezen op de bank met een dekentje, een beker warme chocolademelk en een zelfgebakken kerstkransje!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Drie wijzen uit het oosten

Drie wijzen uit het oosten; Boeken over Kerstmis voor kinderen vanaf 4 jaar

Als de drie wijzen uit het Oosten, Melchior, Balthasar en Caspar, op zekere nacht een bijzondere ster aan de nachtelijke hemel zien, zijn ze verbaasd. Zo’n heldere ster zagen ze nog nooit! Ze nemen afscheid van een ieder die hun lief is en volgen de ster, die hen brengt bij een eenvoudige stal.

Bij het binnen gaan raken ze vervuld van een wonderlijk gevoel van vrede en geluk. Daar zijn ook de os en de ezel en natuurlijk Maria, die haar kindje lief heeft en Jozef, die in zijn handen wrijft van innige vreugde. De drie wijzen waren dankbaar dat ze dit mochten meebeleven. Hun ogen werden geopend en zij zagen wat ze tevoren niet konden zien en hoorden wat ze eerder niet konden horen. Vanaf dat moment vertelden ze aan ieder mens die dat horen wilde wat ze hadden beleefd. Ze vertelden van het licht en van de liefde in de stal. Ook leuk voor de viering van Driekoningen op 6 januari!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Het kerstverhaal

Het kerstverhaal Vivian den Hollander; Boeken over Kerstmis voor kinderen vanaf 4 jaar

Het kerstverhaal is een innemend prentenboek over de geboorte van het kindje Jezus met tekeningen van Mies van Hout. Maria’s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn.

Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij. Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!

Een heerlijk en toegankelijk voorleesverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar over kerst, met prachtige illustraties in kleur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

O, dennenboom

O, dennenboom, Pieter Feller; Boeken over Kerstmis voor kinderen vanaf 4 jaar

Het is bijna kerst en Kolletje en Dirk kijken uit naar alle dingen die komen. Kolletje gaat naar de kerstmaaltijd op school, papa heeft een kerstcake gebakken en natuurlijk neemt Patrick Poeptoeter een poepmousse van chocolade mee. Kolletje en Dirk verdwalen in het tuincentrum als ze met opa en oma een kerstboom gaan kopen. En op de kinderboerderij gaan ze verkleed op de foto. Dan is het kerstavond. Kolletje hoopt op een witte kerst. Maar gaat het wel sneeuwen? Gelukkig heeft ze haar toversokken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Boeken thema Kerstmis vanaf 7 jaar

Een jongen met de naam Kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig; Kinderboeken thema Kerstmis

Het echte en magische verhaal van de kindertijd van de kerstman. Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

  Uitgelichte afbeelding 123rf.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *