Woezel & Pip – Kinderboeken voor peuters en kleuters

Woezel & Pip - Kinderboekenserie voor peuters

De kinderboeken over Woezel & Pip zijn ontzettend leuk om samen met je peuter en kleuter te lezen. In dit blog een overzicht van alle boeken die wij al hebben gelezen!

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip – Winterpret

Het is winter in de Tovertuin en Woezel en Pip zijn gek op de winter! Het boek bevat negen leuke verhaaltjes om samen te lezen. Lees hoe Woezel & Pip buiten binnen spelen, ze een gigantisch hok bouwen waarin al hun vriendjes mogen opwarmen, hoe ze oud en nieuw vieren met genoeg wensen en zoets voor iedereen en alles over de ontmoeting met Wijze Cadeauvaren.

Woezel & Pip – Winterpret kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen

Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen is ook een voorleesbundel met negen leuke verhalen over de vriendjes uit de Tovertuin. Ze spelen met hun vriendjes, maken een spannende tocht door de mist en mogen een dagje naar school. En als Woezel en Pip zich toch een keer vervelen, verzinnen ze gewoon hun eigen avontuur!

Woezel & Pip – De leukste voorleesavonturen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief

Het is een mooie dag in de Tovertuin. Woezel wordt wakker met een blij gevoel en wil al zijn vriendjes gaan vertellen hoe lief hij ze vindt. Maar dan komt hij Pip tegen, en die vertelt hem hoe lief zij hem vindt. Woezel wordt er helemaal verlegen van!

Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Welkom in de Tovertuin

Ben je fan van Woezel & Pip? Ga dan snel mee naar de allerfijnste plek die er bestaat! Hier wonen de liefste en grappigste vriendjes. En weet je? Woezel, Pip, Charlie, Buurpoes, Molletje en Vlindertje willen ook graag jouw vriendjes zijn! Hier ben je nooit alleen en er zijn een heleboel leuke plekjes om samen te spelen en te ontdekken. Wees welkom… in de Tovertuin!

Woezel & Pip – Welkom in de Tovertuin kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Groot speurboek

De vriendjes uit de Tovertuin reizen in zeven kijk- zoekplaten de hele wereld rond. En wat is daar veel te zien! Zie jij wat Charlie heeft gevonden tussen het koraal in Australië? Hoeveel boten tel je op de Aziatische markt? Wie heeft zich verstopt in het sneeuwfort van de Zuidpoolpinguïns? Als bonus zijn er op elk continent een knuffelkoala, pinguïn en hobbeleenhoorn verstopt, kun jij ze vinden?

Woezel & Pip – Groot speurboek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos

Woezel en Pip zijn elke keer heerlijk aan het spelen. Alleen opruimen, dat vinden ze niet zo leuk. Maar dan is het groot feest, de Wijze Varen is bijna jarig! En iedereen mag op zijn feestje komen, ook neef Charlie komt logeren! Hij beleeft samen met Woezel een wel heel spannend avontuur…

Aangezien de Wijze Varen bijna jarig is hebben Woezel & Pip ook een prachtig cadeau voor de Wijze Varen. Maar dan blijkt zijn cadeau ineens spoorloos verdwenen. Hoe kan dat nou? Komt het soms door… de Sloddervos? Volgens de Wijze Varen pakt de Sloddervos namelijk alles wat je niet opruimt.

Woezel en Pip geloven er niets van, maar er verdwijnen steeds meer spullen. Zou de Sloddervos dan toch bestaan? En hoe moet het nu, want zonder cadeau is het geen feest. Daarom gaan Woezel & Pip samen met hun vriendjes op zoek naar de Sloddervos.

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Guusjes eerste verhalen

In 2020 vierden Woezel en Pip hun 15-jarige jubileum. Een hele mijlpaal die natuurlijk gevierd moest worden! In deze feestelijke jubileumuitgave zijn Guusjes originele verhalen te vinden. Vriendschap, samenzijn en met plezier groot groeien: Woezel en Pip rennen lachend verder met de magie van hoe het allemaal begon.

Woezel & Pip – Guusjes eerste verhalen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip en de tijdmachine

Op een ochtend maakt de Wijze Varen een hele hoop herrie. Hij werkt aan een machine, maar wil niet zeggen waar die machine voor is. Als de vriendjes verstoppertje spelen maakt het ding ineens een hoop herrie en rook. Uit de rookwolken komt de Wijze Varen tevoorschijn. Trots vertelt hij dat het rare apparaat een tijdmachine is! Maar dat is natuurlijk niet geschikt voor kinderen.

Als de Wijze Varen een boodschap moet doen, vergeet hij de deur op slot te doen. Nieuwsgierig als ze zijn besluiten de vriendjes een kijkje te nemen. Dat kan best zonder ergens aan te zitten, toch? Of zullen ze toch even op dat groene knopje drukken?

Maar dan gaat de tijdmachine kapot… En de Wijze Varen komt zo terug om door de tijd te reizen. Wat moeten ze nu doen? Het wordt een spannend avontuur met dino’s, ridders, een reis naar de toekomst en dingen die voorbijgaan.

Woezel & Pip en de tijdmachine kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Dag lief Muisje

Woezel & Pip – Dag lief Muisje is een prentenboek over de dood, het verliezen van een dierbare en afscheid nemen om aan je peuter of kleuter voor te lezen. Het verhaal kwam tot stand door een samenwerking tussen Dromenjager en stichting Achter de Regenboog.

Woezel en Pip rennen door het bos. Het is herfst, de blaadjes vallen en ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. ‘Kijk, daar zie ik nog wat, Pip,’ roept hij en wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. het is Muisje. Hij ligt heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet…

Pip is bezorgd, misschien is hij wel ziek. Ze neemt Muisje mee naar de Wijze Varen, die weet vast wel wat ze moeten doen. Helaas kan ook de Wijze Varen Muisje niet meer helpen, want Muisje is dood. Maar dood, wat is dat? En hoe neem je afscheid van iemand waar je van houdt?

Woezel & Pip – Dag lief Muisje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – 5 minuten verhaaltjes

Woezel en Pip beleven altijd allerlei avonturen met hun vriendjes in de Tovertuin. Er is altijd van alles te beleven!

Dit keer gaan Woezel, Pip en hun vriendjes op zoek naar de zomer, samen dromen over de Opzijnkoptuin, zebratijgerfantvogels tekenen en als het volle maan is veranderen ze in wolven… en nog veel meer!

De verhaaltjes in deze bundel zijn in 5 minuten voor te lezen en daardoor perfect als ritueel voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor. En heb je dit boek uit? Dan kun je verdergaan met Woezel & Pip – Nog meer 5 minuten verhaaltjes.

Woezel & Pip – 5 minuten verhaaltjes kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin

Met het kijk- en zoekboek Geheimen uit de Tovertuin ga je samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis. Het staat boordevol interessante weetjes uit de natuur. Leuk om samen op zoek te gaan naar de antwoorden op vragen als welke kleuren vind je in een regenboog? Of weet jij welke pootafdrukken bij welk dier horen? Wat is de grootste vis in de zee? Welke dieren wonen onder de grond? En kun jij de verstopte dieren ontdekken?

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com