Boeken gelezen in oktober 2023

Leesboekenenmeer.nl boeken gelezen in oktober 2023

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in oktober 2023. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Prentenboeken

Maximiliaan Modderman geeft een feestje – Joukje Akveld

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Maximiliaan Modderman geeft een feestje - Joukje Akveld + recensie

Maximiliaan Modderman geeft een feestje is Prentenboek van het Jaar 2023! Als Maximiliaan Modderman alleen thuis is besluit hij een feest te organiseren voor al zijn speelgoedbeesten. En bij een feestje hoort natuurlijk taart! Het wordt een wild feestje. En een vies feestje. Iedereen moet snel in bad! Want wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen en zo’n grote puinhoop aantreffen? Uitgeverij: Lannoo.

Maximiliaan Modderman geeft een feestje kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Hoe verstop je een giraf? – Michelle Robinson & Claire Powell

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Hoe verstop je een giraf? - Michelle Robinson & Claire Powell + recensie

Wat zou je doen als je op de kermis een giraf zou winnen? Zou je hem willen houden als huisdier? Dan zul je hem waarschijnlijk moeten verstoppen voor je ouders! Maar hoe verstop je een giraf? In de achterbak van de auto proppen? Of in de badkuip? Hem vermommen als zwabber? Misschien kun je hem toch beter in schutkleuren verven? Tja, misschien is een giraf als huisdier toch wel erg groot en onhandig… Uitgeverij: De Fontein.

Hoe verstop je een giraf? kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Kinderboeken

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Dolfje Weerwolfje 3 - Zilvertand - Paul van Loon + recensie

Dolfje woont bij zijn beste vriend en zijn ouders en hij voelt zich dolgelukkig. Ze accepteren hem helemaal zoals hij is, zelfs als weerwolf. Maar op een ochtend staat er iemand voor de deur. Hij heet oom Zeb en heeft een vreemde brief bij zich waarin staat dat Dolfje mee moet. Dolfje wil dat helemaal niet, maar ja, weigeren kan ook niet. Hoewel iedereen het een vreemd verhaal vindt, moet Dolfje toch mee. Het staat immers in die nare brief.

Als Dolfje zijn spullen heeft gepakt en vertrokken is, staat opa weerwolf voor de deur. Hij is ongerust. Hij herkent de beruchte oom die Dolfje meegenomen heeft, maar kent hem vooral onder de naam Zilvertand… Uitgeverij: Leopold.

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Dolfje Weerwolfje 14 - Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos - Paul van Loon + recensie

Op een nacht rent Dolfje Weerwolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, zo het Heksenbos in. Het is een eng, drassig bos. Het lijkt wel een moeras. Opeens hoort hij een kakellach. Het is juf Minuul, en ze zingt een lied dat Dolfje niet kent. Als Dolfje weg wil rennen valt er een net over hem heen. Juf Minuul neemt hem mee naar het huisje van Kwark de tovenaar en Foeksia de miniheks. Trots laat ze haar vangst zien: een zeldzaam moeraskonijn!

Maar Foeksia heeft gelukkig al snel in de gaten dat Dolfje géén moeraskonijn is. Kan ze Dolfje helpen ontsnappen? Het is maar goed dat Foeksia kan toveren. Ook al moet ze het nog een beetje leren… Uitgeverij: Leopold.

Dolfje Weerwolfje 14 – Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Dolfje Weerwolfje 18 - GriezelWielen - Paul van Loon + recensie

In het Weerwolvenbos is het niet pluis! Er zijn geesten, geraamten en donkere schaduwen… Wat doen zij hier toch? Het lijkt wel een Griezelnacht! Als Dolfje weer veilig thuis is, komt opa Weerwolf langs. Hij vertelt over Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en knallende zweep. Ginder Geestenjager jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven. Zijn Dolfje en zijn vrienden nog wel veilig? Uitgeverij: Leopold.

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter – Paul van Loon

Leesboekenenmeer.nl Boeken gelezen in oktober 2023; Foeksia de miniheks - Foeksia's toverwinter - Paul van Loon + recensie

Het sneeuwt in het Heksenbos. Alles is zo wit, het is net of alles met slagroom bedekt is! Juf Minuul is ziek en de heksjes mogen buiten spelen. Fantastisch, er gaat niks boven een beetje winterpret! Als Foeksia een sneeuwpop aan het maken is, dagen Grit en Murmeltje haar uit. Wie maakt de mooiste sneeuwpop? Maar al snel loopt het uit de hand en komen de sneeuwpoppen tot leven. Als dat maar goed gaat… Uitgeverij: Leopold.

Foeksia de miniheks – Foeksia’s toverwinter kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com