AVI-boeken groep 3 | AVI-start, M3 en E3

AVI-niveau groep 3: AVI-start, M3 en E3 + leesbox

Kinderen beginnen voor het eerst echt te leren lezen op school in groep 3. Een goede start is dan ook belangrijk, en daarvoor zijn leuke boekjes cruciaal. Hier zijn tien AVI-boeken groep 3 voor de niveaus AVI-start, M3 en E3. Hier worden ook enkele voorbeelden gegeven van de moeilijkheid van de teksten.

AVI-start

Tim en Pim – Riet Wille

AVI- Start voor beginnende lezers: Tim en Pim

 

Een aantrekkelijk eerste leesboek op AVI start, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen in tim en pim kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken: aap pim mag mee met tim. tim ziet een doos. wat zit er in? een vis? een bal? nee, nee, nee! lees maar mee.

Meer informatie.

Kas bijt de zon – Bette Westera & Claudia Verhelst

AVI start, beginnende lezer groep 3: Kas bijt de zon, Bette Westera

Net als Tim en Pim een aantrekkelijk eerste leesboek op AVI start, speciaal voor kinderen die net leren lezen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen in kas bijt de zon kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken: kas wil een bal. kijk, daar is er een. daar, een bal in zee. kas gaat er op af. waf waf, hap, beet! maar … is dat wel een bal?

Meer informatie.

 

Wat een lef! – Monique van der Zanden & Hélène Jorna

Boek voor beginnende lezers, AVI start Wat een lef!

 

Wat een lef! is ook geschikt voor de beginnende lezer op AVI start niveau. Er worden eenvoudige en korte zinnen gebruikt: eef gaat met de bus. de bus is vol. dan is er een bij. pas op, die bij is boos! wat nu? wie heeft er lef?

Meer informatie.

 

AVI-niveau M3

Mijn huis te koop! – Geronimo Stilton

AVI-niveau M3: mijn huis te koop, Geronimo Stilton

 

o nee! geronimo moet zijn huis uit. de bank zegt: je hebt geen geld meer. dus slaapt geronimo in het park. dat is niet fijn! ook niet voor zijn vis tom. geronimo is bang. wat moet hij doen? Een echt Stiltonboek voor de beginnende lezer, op AVI-niveau M3!

Meer informatie.

 

Poes Moos – Marianne Witte

AVI-niveau M3: poes moos serie, Marianne Witte

 

Fin heeft twee hele lieve huisdieren. Moos is zijn poes en Toos is zijn kip. Als Fin bij oma gaat logeren, mogen Moos en Toos niet mee. Dat vinden ze niet leuk. Daarom stappen ze op de bus, op zoek naar het huis van oma.

Meer informatie.

Heb je deze al gelezen? Er zijn nog twee boeken in de serie over poes moos. Bekijk ze hier

 

Een lieve heks in mijn straat – Pieter van Oudheusden & Gert Stoop

AVI-niveau M3 een lieve heks in mijn straat

 

Er staat een vreemd huis in de straat waar Fee woont. Voor het raam zit altijd een eenogige zwarte poes en er woont een vrouw met een vuurrode bos haar en een flaphoed. Gedachtig haar eigen naam, noemt Fee haar ‘heks’. Dan ontdekt Fee dat er niets griezeligs is aan deze ‘heks’, als ze Fee helpt om haar papa weer te vinden. De heks heet Griet en ze worden allemaal vrienden. Toch ziet Fee, als ze een kopje thee bij Griet thuis drinkt, een glazen bol…

Meer informatie.

AVI-niveau E3

Het reuzeleuke AVI lees- en speelboek

AVI-niveau M3 en E3 Het reuzeleuke AVI lees- en speelboek; Ook leuk voor vakanties

 

Wil je graag veel oefenen om vlot te leren lezen? Hou je van een leuke mop? Ben je gek op puzzelen en raadsels oplossen?

Heb je drie keer ja geantwoord? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Er staan maar liefst 6 boeiende verhalen op AVI-niveau in. Ideaal voor beginnende lezers zoals jij! Bovendien kun je je urenlang amuseren met de talloze doolhoven, rebussen, taalspelletjes, logische raadsels, moppen en nog veel meer! Leg je tablet of spelcomputer aan de kant, open dit leerzame boek en aan de slag!

Meer informatie.

 

Junior Suske en Wiske: Suske is een ezel! – Willy Vandersteen

AVI-niveau M3 en E3 Junior Suske en Wiske: Suske is een ezel!

 

Suske en Wiske gaan naar het park. Daar moet Wiske een show geven. Tobias wil graag helpen. Maar Wiske heeft een beter idee. De bekende stripverhalen van Suske en Wiske van Willy Vandersteen zijn verschenen als kinderversie: een serie eerste leesboekjes met avonturen van Suske en Wiske als kleuters in de hoofdrol. De figuurtjes zijn afgeleid van de beroemde Suske en Wiske maar ze zijn molliger en kinderlijker getekend.

Meer informatie.

Meer boeken uit de Suske en Wiske Junior serie vind je hier.

 

Pas op voor Pip en Peer – Daniëlle Schothorst

 

Pas op voor Pip en Peer AVI-niveau E3

Bles is weg! Ze is gestolen. Pip is doodsbang dat ook haar lieve paardje Peer wordt meegenomen door de dief en ze bedenkt een plan om de dief te slim af te zijn.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Bron uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *